Menu
Italia / Rooma / Välimeri / Vatikaani

Loma Roomassa

IMG_7921_rooma IMG_7887_rooma IMG_7908_rooma IMG_7855_rooma IMG_7877_roomaIMG_7997_rooma IMG_8007_rooma-2IMG_7986_roomaIMG_7743_rooma IMG_7899_roomaIMG_7809_rooma IMG_7827_rooma IMG_7749_rooma

Yksi kaupunki, jossa olen jo pitkään halunnut päästä käymään, on ollut Rooma. Joten sanomattakin siis selvää, että olin innoissani, kun huomasin risteilijän yhtenä kohteena olevan tämän Italian pääkaupungin – vaikkakin tiesin jo heti, ettei yksi päivä varmasti mitenkään riittäisi tähän historiaa pullollaan olevaan kaupunkiin tutustumiseksi. Yritin kuitenkin ajatella, että ehkäpä tämä yksi päivä antaisi hieman esimakua siitä, millainen loma Roomassa voisikaan olla. Ja ehkäpä voisin tämän pienen piipahduksen jälkeen suunnitella sen pohjalta paremmin vaikkapa pidennetyn viikonloppumatkan Roomaan kesä- ja turistikauden ulkopuolella.

Mutta Rooma. Se oli aivan upea! Jo ensimmäiset vilkaisut kaupungin vilkkaisiin pikkukatuihin punaruutupöytäliinaisine ravintololoineen sekä koristeellista arkkitehtuuria pullisteleviin rakennuksiin ja maailmankuuluihin nähtävyyksiin – ja olin myyty. Roomassa tuntui olevan kaikkea mitä kaupunkilomalta voi kaivata, jopa niin paljon, että sinne tarvitsisi varmasti ainakin viikon, ellei jopa koko kesäloman, jotta kaupunkielämään pääsisi kunnolla kiinni. Nähtävyyksien pikajuoksun sijaan päätin keskittyä vain muutamaan pääkohteeseen (jättäen jotain seuraavaankin kertaan), joten Vatikaanin kuuluisien rakennusten ihastelun lisäksi poikkesin niin jätskillä espanjalaisilla portailla kuin heittämässä kolikon Trevin suihkulähteeseen toiveen kera. Forum Romanum, Colosseum, Pantheon ja muut nähtävyydet jätin suosiolla seuraavaan kertaan, sillä halusin ehdottomasti myös nauttia pienen palan Roomaa muutenkin. Päivä kuluikin mukavasti Rooman historiallisen keskustan pienillä kaduilla kierrellen, kesäisestä hellepäivästä nauttien sekä italialaisten tyylikkyyttä ihastellen.

Takaisin laivalle suunnatessani katselin bussin ikkunasta Rooman kaunista kaupunkikuvaa, ja yllätin itseni haaveilevani pidemmästä lomasta Roomassa. Kuka tietää, ehkäpä tulevana kesänä yllätän itseni, ja vuokraan pienen asunnon Rooman kujilta joksikin aikaa. Se vasta olisikin loma!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Milla - Pingviinimatkat
  7.5.2016 at 10:02

  Oi Rooma, tuo Euroopan suosikkini <3 Kaupungissa ehtii todella nähdä yllättävän paljon yhden päivän aikana. Yhdessä illassakin kiertää helposti Colosseumin, Circus Maximuksen, Piazza Venezian, Trevin, Pantheonin ja käyskennellä pitkin Tiberin rantaa. Kokeiltiin viime kesänä kierros pimeän aikaan ja kuvattiin vanhat tutut pytingit yöaikaan. Trevi oli harmillisesti remontissa, joten ehkä tulevana kesänä saamme kuvan siitäkin valaistuna ja veden kera 🙂 Pidemmälle Rooman lomalle siis vahva suositus!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:53

   Rooma nousi kyllä ehdottomasti minunkin yhdeksi suosikkikohteeksi, eli takaisin on päästävä! Ja huonoa tuuria ehkä, että minunkin matkalla yksi nähtävyys oli huputettu, nimittäin espanjalaiset portaat!

   Reply
 • Maaria
  7.5.2016 at 16:11

  Aivan ihania kuvia! Olen menossa loppukuusta Roomaan, enkä malttaisi odottaa. Onko nuo maisemakuvat otettu joltain kattoterassilta?
  Aurinkoista risteilyn jatkoa!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:55

   Maisemakuvat on otettu Pincion näköalapaikalta, se on aivan espanjalaisten portaiden läheisyydessä pienellä kukkulalla. 🙂 Ihanaa tulevaa Rooman matkaa sinulle!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  10.5.2016 at 21:19

  Civitavecchia on kyllä sen verran kaukana, että Rooma on melkein kyseenalainen kohde näillä risteilyillä.
  Meillä sattui joku vuosi sitten olemaan niin, että siinä missä minä olin aikoinaan jonkun viikon Roomassa jo viettänyt, niin siipalta oli jäänyt kaupunki väliin ja sitten tosiaan teimme tuon “juokse läpi Rooman nähtävyydet muutamassa tunnissa” – minun toimiessa oppaana ja jutun vähän vitsinä ottaen, mutta meni se päivä ihan kivasti niinkin ja illalla laivalla on sitten taas aikaa levätä (ja syödä).

  Reply
  • Anna-Katri
   22.5.2016 at 19:58

   Meillä oli Roomaan varattu lähemmäs 12 tuntia, joten aika hyvin yhden päivän aikana ennätti näkemään parhaita paloja Roomasta. Tosin samalla kaupunki teki sen verran lähtemättömän vaikutuksen, että takaisin on päästävä, ja mielellään useammaksi päiväksi. 🙂

   Reply

Leave a Reply