Menu
Matkainspiraatio

Maailman upeimmat rantakohteet

Lokakuu Suomessa, mikäs sen parempi ajankohta haaveilla maailman upeimmista paratiisirannoista? Ainakin itse olen vannoutunut rantakohteiden ystävä, ja vaikka matkoiltani usein seikkailua haen, en todellakaan pane pahakseni rentoutua välillä aurinkoisissa maisemissa palmupuiden reunustamilla rannoilla. Upottaa varpaat valkoiseen rantahiekkaan, hörppiä kookospähkinän vettä ilman kiirettä minnekään ja kirmata välillä turkoosina kimmeltävään mereen viilentelemään, ellei sitten vaihtelun vuoksi majapaikan uima-allas vie voittoa meren aalloista. Mutta mitkä ovatkaan upeimpia rantakohteita, joissa olen ollut? Hankala kysymys, mutta tässä niistä ainakin muutama, olkaa hyvät:

Malediivit

Intian Valtameressä sijaitsevat Malediivit ovat varmasti monen ykkösunelmakohde, sillä täältä saariryhmältä löytyy lukuisia erilaisia paratiisimaiset puitteet tarjoavia pikkusaaria. Jos ennen Malediivit on luokiteltu lähinnä häämatkailijoiden ökykohteeksi, ovat Malediivit tänä päivänä muutakin – Malediiveiltä voi löytää eri hintaluokan majoitusta aina luksusresorteista paikallisten saarten rinkkamatkailijoiden paikkoihin.

Rantahiekka oli valkoistakin valkoisempaa ja merivesi turkoosimpaa kuin missään muualla missä olinkaan matkustanut. Meren päälle rakennetut water villat näyttivät kuin leijuvan ilmassa, rannalla sijaitsevat pienet beach bungalowit kutsuivat vieraita yksityisillä rantakaistaleillaan ja riippumatoillaan, ja saaren keskiosan hotellin ravintola- ja uima-allasalue oli kuin ylellinen keidas keskellä paratiisia. Pientä saarta reunustivat vehreät tuulen mukana rauhallisesti huijuvat palmupuut ja sama pehmeä tuulenvire sai trooppisessa kuumuudessa paahtuvan ihon melkein kananlihalle – vai oliko se vain maisemien ansiota.

Fidzi

Tyynellä Valtamerellä sijaitseva Fidzi koostuu noin 850 pienestä saaresta, joista matkailija voi valita suosikkinsa, tai sitten Bula Passin turvin tehdä saarihyppelyn paratiisisaarelta toiselle. Saarilla vallitsee Fidzi time, eli kiire ei ole minnekään, joten täällä jos missä pääsee todelliseen lomatunnelmaan. Eri saaret tarjoavat erilaisin mukavuuksin varustettuja majapaikkoja, mutta jokaisella saarella oma rantakaistale ja lempeässä tuulessa huojuvat palmupuut ovat taattuja.

Saaren valkoisella hiekkarannalla saa paistatella päivää ylhäisessä yksinäisyydessä, ja pulahtaa välillä snorklaamaan aivan saaren edessä oleville kauniille koralliriutoille. Keskipäivän kuumuutta voi paeta palmujen katveessa oleviin riippukeinuihin tai pienelle uima-allasalueelle, jossa voi samalla ihailla upeaakin upeampia paratiisimaisemia. Miten ihmeessä merivesi voikaan olla näin kauniin väristä?  Ajankulun huomaa ainoastaan rantaan nousuveden myötä yhä korkeammalle nousevista aalloista, ja sen mukana kulkeva merituuli tuo lempeän raikkaan tuulahduksen kuumankosteaan iltapäivään. Auringon alkaessa painumaan saaren keskellä kohoavan, sademetsän peitossa olevan, mäennyppylän taa, tiedän olevan aika käydä pikaisesti suihkussa ja vaihtamassa vaatteet ennen illallista. Rantahiekkaan kyhättyjä polkuja reunustavat kookospähkinän kuoret, ja joka puolella trooppiset kasvit vihertävät värikkäine kukkineen. Niiden joukossa lehahtelee upean värisiä perhosia sinne tänne, osa aivan pääni yläpuolella. Koko paikka huokui rauhallisuutta, sellaista tervetuloa paratiisiin rentoutumaan -tunnelmaa.

Seychellit

Lähellä Afrikan rannikkoa Intian Valtameressä sijaitsevat Seyschellit ovat pieni saariryhmä, jossa afrikkalaiset perinteet ovat saaneet rinnalleen Ranskan siirtomaa-ajan vaikutteita. Pääsaari Mahen luksusmaisten turistipaikkojen vastapainoksi Praslinin saarella trooppinen luonto on kokoajan läsnä, ja majapaikan pihapiirissä voi yhtäkkiä vastaan tallustella jättiläiskilpikonna. La Diquen saari kuitenkin kätkee sisäänsä yhden kauneimmista ja erikoisimmista rannoista päällä maan:

La Diguella ei ole ollenkaan autoja, vaan pienellä saarella nelivetona toimivat härkävankkurit. Näppärästi rannalta toiselle pääsee kuitenkin vuokrapyörällä, ja sellaisella huristelinkin päivän aikana vehreiden sademetsämaisemien, vaniljaplantaasien ja kookosviljelmien ohi, ennen kuin laitoin pyöräni parkkiin yhden maailman kuuluisimman rannan hietikolle: La Diguelta löytyvä Anse Source D’Argent ei ole suotta päässyt vuosittain maailman kauneimpien rantojen listoille. Tälle pienelle valkohiekkaiselle rantakaistaleelle oman leimansa antavat turkoosista merestä kohoavat silokiviset graaniittikivet, jotka ovat vaaleanpunaisissa sävyissään kuin hämmästyttäviä taideteoksia. Nappaan palmunlehdistä kyhätystä rantakioskista kookospähkinän juomaksi ja levitän pyyhkeeni pehmeälle rantahiekalle.

Sri Lanka

Intian kupeessa sijaitseva Sri Lanka tarjoaa kokemuksia kaikille aisteille. Saaren vihreä luonto eläimineen, satoine vesiputouksineen ja teeplantaasimaisemineen valloittaa, entisaikojen uskonnot ja kulttuurit sulautuvat kiehtovasti yhteen ja kilometrejä pitkät hiekkarannat houkuttelevat pysähtymään määrittelemättömän pitkäksi ajaksi paikoilleen. Trooppisten palmupuiden reunustamat kullanruskeat rannat ovat näky jo itsessään, mutta sen lisäksi niitä huuhtovat hurjat aallot houkuttelevat paikalle muun muassa surffaajia.

Kun ensimmäisenä aamuna Sri Lankassa kävelin hyvin nukutun yön ja runsaan aamiaisen jälkeen rannalle, oli vastassa kilometreittäin tyhjää rantaviivaa. Olo oli lähes häkeltynyt, kun yritin tuijottaa kaukaisuuteen ja nähdä etäämpänä edes pientä liikettä, mutta turhaan. Oranssinpunertavaa rantahietikkoa reunustivat vihreät palmupuut, jotka rajasivat taakseen muutamat hassut hotellit ja paikallisten asuinrakennukset, jättäen rantakaistaleen aivan omaan rauhalliseen tilaansa. Valtoimenaan pauhuavat meren aallot imaisivat tämän tästä oranssia hiekkaa mukaansa tehden rantaviivan tasaiseksi jäljettömäksi pinnaksi. Varovaisesti testailin askeliani siihen ja vain vähän ennen aaltojen iskeytymistä rantaan juoksin niitä karkuun kauemmaksi turvaan. Ainakin omalla kohdallani hektisen Intian jälkeen rauhallinen rantaelämä oli juuri sitä, mitä kaipasin – ainoa pieni stressinaihe oli se, että kannattaako sittenkään mennä palmupuun varjoon piileskelemään polttavaa aurinkoa, jos vaikka kookospähkinä sattuukin juuri sillä hetkellä kopsahtamaan maahan.

Antiqua

Karibian saarilta löytyy toinen toistaan upeampia rantakohteita, joten vain yhden valinta ei ole mitenkään helppoa. Pienet saaret pursuilevat valkoisia hiekkarantoja, trooppista luontoa ja karibialaista kulttuuria, ja lomamoodi tarttuu varmasti tämän letkeän elämänmenon keskellä. Mutta yksi kohde ylitse muiden on rantojensa puolesta pieni Antiguan saari, jonka rantojen pastellivärit saivat auringonpalvojan hiljaiseksi.

Antigualta löysin oman palani paratiisiä. Satamasta nappasin taksin ja suuntasin vailla päämäärää saaren yhdelle hiekkarannalle, jota kuski suositteli. Perillä Valley Church Beachillä oli vastassa valkoistakin valkoisempi hiekkaranta, jonka rauhallisesta poukamasta varasin itselleni päiväksi aurinkotuolin ja -varjon. Rannalla istuessani ihmettelin meriveden epätodellisen vaaleaa turkoosin sävyä, joka tuntui jatkuvan aivan silmänkantamattomiin. Sitä vasten sininen taivas näytti lähes uhkaavalta, vaikka keskipäivällä aurinko pilvien takaa pilkistelikin. Karibialainen lomamoodi ja rusketus tarttuivat lopullisesti tämän rantapäivän aikana.

Galapagossaaret

Ecuadoriin kuuluville Galapagossaarille jos minne matkustetaan ennen kaikkea luonnon ja eläinten perässä. Mutta sitä harvoin ajatellaan, että nuo mystiset saaret kätkevät sisäänsä yhden mykistävän kauniin rannan – pääsaarelta Santa Cruzilta löytyy nimittäin kilometreittäin valkoista rantaviivaa Tortuga Bay Beachiltä, jossa päivää paistattelemassa kanssasi saattaa olla muutama hassu sinijalkasuula ja albatrossi. Muut turistit ovat todennäköisesti päiväretkillä lähisaarilla.

Kävelymatka rannalle oli 2,5 kilometrin mittainen, jonka aikana sain sopivasti mielelleni muuta ajateltavaa kun keskityin askeleisiini kaktusmetsän läpi kulkiessani. Kun vastaan alkoi tulla enemmän ja enemmän valkoista hiekkaa, nostin katseeni ylös ja näin edessäni maailman kauneimman rannan. Näkymä oli kuin suoraan taivaan paratiisin porteilta. Valkoinen hiekkaranta, josta kohoili mustia rosoreunaisia laavakiviryppäitä, jatkui silmänkantamattomiin, ja turkoosin meren yllä pilvet leijuivat epätodellisen alhaalla. Ne mutkittelivat toisiensa lomassa ja muodostivat erikoisia kuvioita ennen kuin sulautuivat toisiinsa. Kävelin rantaa lähes päästä päähän ennen kuin maltoin istahtaa alas nauttimaan päivän viimeisistä auringonsäteistä. Toisella puolella vieressäni köllötteli jättikokoinen pelikaani ja päivän ohjelmasta vastasivat sinijalkaiset suulat, jotka rannalla ollessaan näyttivät lähinnä hassuilta pehmoleluilta, mutta ilmassa ollessaan tekivät torpedomaisia syöksyjä veteen kaloja saalistaen.

Sansibar

Tansaniaan kuuluva Sansibar on Afrikan vastine maailman paratiisisaarille, mutta tarjoaa valkoisten hiekkarantojen vastapainoksi roppakaupalla afrikkalaista eksotiikkaa. Silmänkantamattomiin jatkuvalla rannalla vastaan saattaa tulla turistien sijaan tyytyväisen näköinen lehmälauma. Jostakin korviin kantautuu afrorumpujen letkeä rytmi ja nenään leijailee tuhansien mausteiden tuoksu. Saronkeja voi ostaa kaikissa maailman väreissä, ja ne kilpailevat väriloistollaan vieläkin värikylläisempien auringonlaskujen kanssa.

Majoitun Sansibarilla Nungwin rannikolla, joka ainakin tähän aikaan vuodesta vaikuttaa olevan varsin rauhallinen paikka. Rannat eivät pullistele turistimassoilla tai rantapojilla, vaan tilalla on leppoisa tunnelma ja omaa tilaa niin halutessaan. Kauniin rantakaistaleen lisäksi paikassa erityistä on sen kylämäisyys pienine rantaravintoloineen, baareineen ja myymälöineen. Aivan alueen tuntumassa on myös paikallisten asuttama kylä, jonne matkalaiset ovat tervetulleita tutustumaan ja ostamaan hedelmien lisäksi vaikkapa paikallista käsityötä matkamuistoksi. Ohi kulkiessa näin ainakin jo jättikokoisia ananaksia, joten ehkäpä ainakin sellaisen voisin rantapäivän päätteeksi käydä hakemassa välipalaksi. 

Borneo

Väittäisin, että Aasian kauneimmat rannat löyvät pieneltä Kilpikonnasaarelta Borneolta. Paratiisimaisten puitteiden lisäksi paikain kauneutta lisää se, että se ei ole rantakohde pelkästään turisteille vaan myös uhanalaisille merikilpikonnille. Saarella toimiva järjestö pitää rannoista huolta ja matkustajat pääsevät seuraamaan kilpikonnien öillisiä munintaretkiä sekä pikkukilpikonnien kuoriutumista. Jos konnien tarkkailulta ehtii, voi myös tuijotella saarta kiertävää valkoista rantaviivaa ja silmänkantamattomiin jatkuvaa turkoosia merta.

Istahdan rantaan ajautuneen harmaantuneen uppotukin päälle ja katselen ympärilleni. Näkymä on todellakin kuin jostakin autiolta paratiisisaarelta. Muita ihmisiä ei näy missään. Vain silmänkantamattomiin turkoosia merta ja valkoista hiekkaa, jossa näkyy merikilpikonnien edellisenä yönä jättämiä hassuja kraatterimaisia jälkiä. Huomaan miettiväni, että millaistahan olisi olla töissä tällaisessa paikassa, kaukana kaikesta hälystä pienellä paratiisisaarella. Upeiden puitteiden lisäksi täällä voisi tehdä työtä, jolla on oikeasti merkitystä ja työn lopputuloksen pääsisi huomaamaan konkreettisesti joka päivä, kun vasta kuoriutuneita pikkukilpikonnia lasketaan mereen.   

Moorea

Jos lähdet hakemaan todellista trooppista paratiisia, löytyvät parhaimmat paikat ehdottomasti vulkaanisilta Ranskan Polynesian saarilta. Tyynessä valtameressä oleva saarirypäs sisältää luksusmaisten Bora Boran ja Tahitin lisäksi tuntemattomampia saaria, joissa polyneesialaiseen rentoon elämään pääsee parhaiten tutustumaan. Moorea tarjoaa paratiisirantojen ja turkoosien laguunien lisäksi upeita luontomaisemia – saaren keskeltä kohoavia tulivuorien reunoja kehystää tiheä sademetsä ananasplantaaseineen.

Tänään keskipäivän polttavimman aurinkojakson jälkeen levitin saronkini vaalealle rantahiekalle aivan turkoosin merivesirajan tuntumaan. Tuntui täydellistä kellahtaa selälleen päivää paistattelemaan ja oikaista jalat lämpimään meriveteen. Kevyet aallot nousivat välillä saronkini päälle, mutta se ei haitannut. Päinvastoin merivesi tuntui ihanalta kuuman kostealla iholla. Takanani kasvavan jykevän palmupuun vehreät lehdet toimivat päivänvarjona, kun torkahdin päiväunille rantahietikolle. Taisin nähdä unta aivan samaisista paratiisimaisemista, sillä heräsin hetken päästä unesta kantautuvaan tropiikin lintusen viserrykseen. Tai ehkä lintu oikeastikin lauloi palmupuun suojista. Herättyäni karistin unihiekat silmistä, ja rantahiekat varpaista, pulahtamalla turkoosien pikkuaaltojen vietäväksi Tyyneenmereen. Joudun kahlaamaan yllättävän pitkälle ennen kuin syvyys oli sopiva uimiselle – ja vain hetki ennen uimapyrähdystäni jättikokoinen rausku lipuu tyynesti ohitseni, aivan jalkojeni juuresta. Pysyttelin paikoillani vielä tovin, ennen kuin uskalsin uimapulahdukselle. Tällä rannalla voisi myös snorklata edessä siintävälle pienelle saarelle matkalla koralleja ja merenalaista maailmaa ihastellen. Ja mikä olisikaan parempi päiväaktiviteetti, kuin viettää päivä paratiisissa kirjaimellisesti omalla saarella?

Madagaskar

Rantakohteiden yllättäjä on ehdottomasti Afrikan itärannikolta löytyvä Madagaskar. Kun tarunhohtoinen Baobab-avenue auringonlaskuineen on jäänyt taakse, tarjoavat saaren länsirannat matkailijalle upean löhöilypaikan erityisesti Morondavan kylän läheisyydessä. Kymmeniä kilometrejä pitkät valkoiset hiekkarannat ovat tyhjää täynnä – rannalla on vain muutama paikallinen kalastaja puuveneineen, muuten rantaviivan voi vaikka omia itselleen kokopäiväksi. Mitä nyt välillä käy pienessä rantabaarissa hörppäämässä virvokkeeksi baobab-mehua. Kelpaa.

Kilometrejä pitkällä rantakaistaleella oli vain pari pientä rantaravintolaa, joiden edustalta sai vuokrattua kaislakattoisella varjolla varustetut rantatuolit. Tuoleista saattoi vain ihastella edessä olevaa turkoosia merimaisemaa ja kummastella, miksi ihmeessä vain muutama turisti oli löytänyt tiensä rannalle – niin upealta se vaikutti! Samalla huomasin miettiväni, että on hassua, että jotkut paljon rumemmat rannat ovat niin suosittuja matkakohteita ja tällaiset helmet jäävät suurimmalta osalta kokonaan huomaamatta ja kokematta. Mutta toistaalta, ainakin juuri nyt tällä hetkellä saatoin leikkiä olevani kuin jollakin autiolla paratiisisaarella, kun muita ihmisiä ei näköpiirissä pyörinyt. Välillä viilentelin oloa kulauttamalla kurkusta alas raikastavaa kookosvettä ja välillä kipitin merenrantaan aaltojen viilenneltäväksi – merivesi oli tosin lämmintä kuin linnunmaito, joten siitä ei paljoa viilennystä irronnut.

Mikä rantakohde on sinun suosikkisi? Entä minne haaveilet matkustavasi juuri nyt? Ainakin itselleni tuli valinnanvaikeus tähän postaukseen upeimpia kohteita valitessa – takaisin matkustaisin vaikka samantien!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

23 Comments

 • Anna | Muuttolintu.com
  12.10.2017 at 08:17

  Malediivit ja Fiji löytyis kyllä omaltakin listalta! Mutta missä on Australia, täältähän löytyy rantoja vaikka muille jakaa ja esim. Whitehaven Beachihän on heittämällä maailman parhaimpia 😉 Omalta listalta löytyisi myös Uusi-Kaledonia. Tässä oli kyllä monta kohdetta mihin on pakko päästä! Galapagossaaria en ole rantakohteena ajatellutkaan, kiva tietää että sieltä noin upeita rantojakin löytyy!

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2017 at 15:36

   No arvaa tuliko valinnanvaikeus! Ehdottomasti Aussit ja Brassit, Väli-Amerikan maista puhumattakaan olisi voinut listalle mahduttaa, mutta yritin pysytellä tällä kertaa vain 10 rantakohteessa. 😀 On tainnut tulla vierailtua rantakohteissa aika useasti… Uusi-Kaledonia olisi kyllä ihana kokea!

   Reply
 • Nanna
  12.10.2017 at 11:32

  Osaisitko suositella malediiveiltä jotain saarta/hotellia? Missä itse siellä majoituit? 🙂

  Reply
 • Susanna
  13.10.2017 at 00:09

  Kiva kooste, rantakohteista minäkin pidän. Mitkä rantakohteet ovat suosikkejasi muuten Euroopassa onko niistä tulossa juttua? kummasta pidit enemmän Malediivit vai Tahiti?
  rantakohteita on tullut nähtyä useanlaisia ja upeimmat kristallinkirkkaalla merivedellä Sardiniassa ja Mykonoksella. Mutta antaisin plussaa myös Sisilian merestä, jossa näin pikkukalojen uivan. Capri oli täynnä turisteja kun siellä kävin, mutta merivesi näytti puhtaalta

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2017 at 15:31

   Itseasiassa Euroopassa en ole paljoa rantalomaillut, mutta Sardinian rannoista kyllä kovasti pidin! Malediivit ja Tahiti ovat kyllä niin erilaisia, joten niiden väliltä hankala valita. Malediivit ovat tasaisia valkohiekkaisia “korallisaari”, kun taas Ranskan Polynesian saaret ovat vulkaanisia – joten niissä on aivan erilaiset maisemat ja luonto. 🙂

   Reply
 • Maria
  13.10.2017 at 17:52

  Brasilian dyynit Fortalezasta Pohjoiseen ovat upeat. Esim. Idylliseen pikkukylään Jericoacoaraan pääsee vain dyynien yli maastureilla ja kaikki kadut ovat hienoa hiekkaa.
  Queenslandin hiekkarannat ovat myös vieneet sydämeni.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2017 at 18:18

   Jep, samaa sanoin kommentissa tuossa ylempänä, että Brasilia ja Australia olisivat kyllä myös olleet mainitsemisen arvoisia!

   Reply
 • Susanna
  13.10.2017 at 18:17

  Hyvät kuvailut, minua kiinnostaisi myös matka useisiin näistä kohteista mutta ehkä eniten kiehtoo Malediivit, Tahiti, Brasilia ja Fiji. Ilmeisesti Malediivit on lähinnä rantalomailuun kun noissa muissa kohteissa on myös muuta tekemistä kuten luonnossa kiertely, jonkun verran nähtävyyksiä tms?

  Reply
 • katerina
  14.10.2017 at 21:11

  Ihania rantoja ja paljon mielenkiintoisia kohteita. Toivottavasti aioit joskus perehtyä paremmin myös Euroopan rantakohteisiin, varsinkin Välimeren alueella paljon upeita rantoja kuten Elafonissi Kreetalla.
  Kun siirryn blogissasi kakkossivulle, eteen tulee vuoden 2016 postauksia. Tässä varmaankin virhe?

  Reply
 • Terhi | VAGABONDA
  16.10.2017 at 12:25

  Vau vau vau! Upeita rantoja todellakin! Näistä olen käynyt vain Borneolla (Sabahissa) pari kertaa, mutta rantalomailun sijaan ne molemmat reissut olivat ennemminkin aktiivilomia koskenlaskuineen ja vuorelle kiipeämisineen. Bucket listiä en ole varsinaisesti koskaan tehnyt, mutta jos tekisin, löytyisi nämä kaikki paikat siltä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   19.10.2017 at 08:54

   Oi kun pääsisikin nyt noihin rantamaisemiin! <3 Ja Borneolta tosiaan löytyy niin paljon kaikenlaista tekemistä, ettei rannalla kannatakaan kokoaikaa makoilla. 🙂

   Reply
 • Anne / Matkahetket
  16.10.2017 at 13:26

  Onpa hienoja kuvia, todellakin virkistää miettiä rantoja lokakuussa! Itse olen lomaillut vain Euroopan rannoilla, niin nämä vaikuttavat hurjan mielenkiintoisilta. Galapagossaarille olisi mahtavaa lähteä. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   19.10.2017 at 08:54

   No kieltämättä tässä olen itse juuri haaveillut näistä paratiisirannoista sateessa tarpoessani. 😀 Galapagos on kyllä yksi upeimpia ja erikoisimpia paikkoja joissa olen käynyt ja voin todella suositella sitä!

   Reply
 • Troppiikkiin
  17.10.2017 at 18:48

  Heipsun!
  Oletko matkoillasi seurannut (tai halunnut seurata :D) miten paljon dengue tilastoja/epidemioita? Mm. sinun inspiroimana olemme lähdössä pian Sri Lankaan ja aivan sattumalta huomasin, että Aasiassa jyllännyt poikkeuksellinen dengue epidemia vuoden 2017 aikana… väistämättä kalvaa mieltä.
  Mielenkiintoista olisi kuulla ylipäätään, oletko sairastellut tropiikissa?

  Reply
  • Anna-Katri
   19.10.2017 at 08:52

   En ole kyllä seurannut tilastoja, vaikka matkalle valmistautumisessa toki otan mahdolliset trooppiset taudit huomioon. Ja en ole tähän mennessä saanut vielä mitään trooppista tautia, vaikka olenkin kaikkialla varsinainen hyttysmagneetti, mutta olen tosin aina pyrkinyt suojaamaan itseni varsinkin hämärän tultua ötököiltä. Eli suosittelenkin ottamaan mukaan kevyttä, mutta kädet ja jalat peittävää vaatetta iltoihin, sekä ostamaan paikanpäältä tuhtia hyttysmyrkkyä, ja sumuttaa sitä armotta kehoon (myös vaatteiden päälle). Suomesta voi toki jotakin ostaa varalta jo mukaan, mutta EU-standardien mukaan niissä on nykyisin aika pienet Deet-kertoimet verrattuna trooppisissa maissa myytäviin karkotteisiin.

   Reply
 • Asko Leppilampi
  20.10.2017 at 09:19

  Olipa kooste, joka pysäytti! Oli pakko laittaa talteen, sillä suurin osa esittelemistäsi kohteista on vielä kokematta. Täytyypä ottaa aikaa ja lukea yksityiskohtaisemmat postauksesi ja alkaa miettiä minne seuraavaksi. Olemme innokkaita ”varpaistelijoita” eli nautimme avojalkakävelystä upeilla rannoilla. Voi olla, että häiritsen sinua kysymyksillä, kun valinta on ajankohtainen ?. Kiitos!

  Reply
  • Anna-Katri
   1.11.2017 at 18:30

   Tässä oli kyllä rantakohteita nyt listattuna, vaikkakin valinnan vaikeus hieman iski, mitä kohteita tähän nostan. Noissa tarkemmissa postauksissa on enemmän tietoa kaikista kohteista, mutta toki saa myös lähettää lisäkysymyksiä – vastailen mielelläni. 🙂

   Reply
 • Maria / Tinytrek
  20.10.2017 at 22:39

  Ei tässä kyllä osaa laittaa yhtä yli toisen, upeita rantoja ja miten kirkasta voikaan vesi olla maailman äärissä 🙂 Matkakuume tässä kasvaa hurjaa tahtia eikä Borneoon viittavat mainokset kaikkialla helpota yhtään, saatika tarinat kilppareista sieltä! :*

  Reply
  • Anna-Katri
   1.11.2017 at 18:24

   No ei näitä kyllä osannut laittaa paremmuusjärjestykseen ja tiukkaa teki myös jättää listalta pois muutamia rantakohteita esim. Australiassa ja Brasiliassa. Etelä-Afrikasta puhumattakaan! Ja Borneo on kyllä ihana, ja nuo kilpparit vieläkin ihanampia. Ihastut varmasti! <3

   Reply
 • Sandra
  21.10.2017 at 12:19

  Ohhhooohhhohh, nyt oli paikkaa ja upeaa rantaa postauksen täydeltä. En voi uskoa, että olit käynyt noissa kaikissa! Ausseissa löytyy kanssa loputtomasti upeita hiekkarantoja, joten sieltä olisi löytynyt mielestäni hyviä kandidaatteja listalle.

  Reply
  • Anna-Katri
   1.11.2017 at 18:20

   Hahha, no nyt riittää postauksessa rantaviivaa katseltavaksi 😀 Taitaa kyllä huomata millaisista kohteista tykkään… Ja Aussejakin mietin listalle, niin kuin montaa muutakin kohdetta, mutta jostakin oli pakko karsia ja listalle jäi enemmänkin näitä paratiisisaaria.

   Reply
 • Christa
  30.12.2017 at 19:15

  Ihania rantoja on löytynyt Malediiviilla, Aruballa, Tulumissa (Meksiko), Sansibarilla, Curacao, Phi Phillä ja Krabi saarilla, Lankawilla, Perhentialla sekä Recifen lähistöllä Brasiliassa. Suosikki on kyllä ehdottomasti Malediivit <3. Sinne olemmekin menossa uudelleen, tällä kertaa paikallissaarille resortin sijaan.

  Reply

Leave a Reply