Menu
Maailmanympärimatka / Madagaskar

Madagaskar – valkoisia hiekkarantoja

img_3443_madagaskar img_3459_madagaskar img_3468_madagaskar img_3446_madagaskar img_3476_madagaskar img_3444_madagaskar img_3481_madagaskar

Wuhuuu! Tätä olin niin kaivannut! Rantapäiviä nimittäin! Ja ei muuten missä tahansa rannalla, vaan yhdellä aivan mielettömän näköisellä rannalla. Täytyi ihan nipistää itseä rannalle ensimmäistä kertaa tullessa, että voiko tälläinen paikka olla olemassa ja vieläpä Madagaskarilla? Luontokohteiden lisäksi en nimittäin ollut ajatellut Madagaskaria ollenkaan rantakohteena, mutta kun Baobab Avenue sijaitsi pienen rantakylä Morondavan vieressä, päätin viettää Madagaskarin matkan viimeiset päivät rantaelämästä nauttien. Mutta Morondavan ranta – se on häkellyttävä. Silmänkantamattomiin valkoista pehmeääkin pehmeämpää hiekkarantaa, eikä ristinsielua missään. Vain pari hassua kalastajavenettä siellä täällä, mutta muuten rannat olivat tyhjää täynnä.

Kilometrejä pitkällä rantakaistaleella oli vain pari pientä rantaravintolaa, joiden edustalta sai vuokrattua kaislakattoisella varjolla varustetut rantatuolit. Tuoleista saattoi vain ihastella edessä olevaa turkoosia merimaisemaa ja kummastella, miksi ihmeessä vain muutama turisti oli löytänyt tiensä rannalle – niin upealta se vaikutti! Samalla huomasin miettiväni, että on hassua, että jotkut paljon rumemmat rannat ovat niin suosittuja matkakohteita ja tällaiset helmet jäävät suurimmalta osalta kokonaan huomaamatta ja kokematta. Mutta toistaalta, ainakin juuri nyt tällä hetkellä saatoin leikkiä olevani kuin jollakin autiolla paratiisisaarella, kun muita ihmisiä ei näköpiirissä pyörinyt. Välillä viilentelin oloa kulauttamalla kurkusta alas raikastavaa kookosvettä ja välillä kipitin merenrantaan aaltojen viilenneltäväksi – merivesi oli tosin lämmintä kuin linnunmaito, joten siitä ei paljoa viilennystä irronnut.

Selvästikin rentoutuminen tuli tarpeeseen, sillä päivä rantatuolissa löhöillen kului kuin huomaamatta, ja vasta meren taa laskeva aurinko sai hätyyteltyä minut ylös tuolistani.

About Author

Soolomatkailija, matkabloggaaja ja yrittäjä Helsingistä. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Tähän mennessä käytynä yli 180 maata ja kaikki maanosat. Blogissa reissataan upeiden matkakohteiden rinnalla tuntemattomissa paikoissa haastaen ennakkoluuloja liittyi ne sitten eri maihin tai naisten soolomatkailuun.

8 Comments

 • SonjaM
  16.10.2016 at 10:54

  Katsoin muutama päivä sitten dokkaria Australian vaarallisista eläimistä ja tuli sen jälkeen sellainen fiilis hetkellisesti, että miten siellä uskaltaisi mihinkään mennä ja mitään tehdä kun joka paikassa (kotipihoilla, metsässä, rannalla, koralleilla…) on jotain myrkyllisiä tyyppejä 😀 Selvitteletkö mitenkään esim. kannattaako tuntemattomalla rannalla käydä pulahtelemssa vai menetkö rohkeasti vain? Tai miten yleensä jos lähtee vaikka jollekin metsäretkelle niin oppaat käy läpi turvallisuusasiat?

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:21

   Uskaltaa kyllä! Maailma niin kuin myös Suomi on täynnä vaaroja, mutta niiden ei kannata antaa rajoittaa omien unelmien toteuttamista. Toki turvallisuusseikat kannattaa ottaa huomioon, mutta ei niiden takia kannata ylenmäärin stressata. Usein terveellä maalaisjärjellä pärjää.
   Esim. Australiassa rannoilla oli isot kyltit vaanivista vaaroista, joten siellä en käynyt pulahtamassa meressä. MAdagaskarilla vesi oli taas kirkaampaa kuin missään, eikä edes roskan roskaa näkynyt missään, joten siellä kastautuminen ei huolettanut. Matkaoppaista ja vaikka paikallisesta hotellista saa kyllä useimmiten tiedon siitä mitä voi ja mitä ei voi tehdä.
   Järjestetyillä retkillä turvallisuusseikkojen huomioiminen riippuu paljon maan kulttuurista, mutta lähes aina oppaat käy läpi käytännön asiat ja ohjeistavat selkeästi mitä saa ja mitä ei pidä tehdä. Esim Costa Ricassa vesiputousta pitkin laskeutuessa turvallisuus oli ykkösasia, kun taas samoissa aktiviteeteissä El Salvadorissa tilanne oli ihan toinen. Ja esim. Madagaskarilla käytössä oli kyllä turvavaljaat, muttei esimerkiksi toisen tahon ylläpitämää erillistä turvaköyttä eli joutui enemmän olemaan itse vastuussa omasta turvallisuudestaan.
   https://adalminasadventures.com/costa-rica-luontoseikkailijan-paratiisi/
   https://adalminasadventures.com/el-salvador-vaarallisia-aktiviteetteja-vesiputouksilla/
   https://adalminasadventures.com/australia-sademetsasta-suurkaupunkiin/

   Reply
 • Tuuli
  16.10.2016 at 17:57

  Hei,
  Aivan uskomaton reissu sinulla! Onpas kiva, että tuli lähdettyä heti alkutaipaleella seuraamaan matkaa, on kyllä niin hauskaa päivittäin täältä nojatuolista käsin lueskella seikkailuistasi. Lemurit oli ihania, ja Madacascar vaikuttaa huikealta paikalta, olisipas kiva lähteä sinne itsekin joskus.

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:13

   Kiva kuulla, että olet seuraamassa matkaani. 🙂 Toivon todella, että voin välittää sinne nojatuolin toiselle puolelle huikeita matkatarinoita ympäri maailman. Ja Madagaskar oli huikea – siitä tulossa pian kokoava postaus plussineen ja miinuksineen!

   Reply
 • Sanna Inspired by love
  16.10.2016 at 18:37

  Näyttää iin upealta! Nauti siellä! <3

  Reply
  • Anna-Katri
   16.10.2016 at 19:12

   KIITOS, nautin. 🙂 <3

   Reply
 • anna
  21.6.2017 at 10:53

  Hei, kiitos sujuvasta tekstistä! mitä mieltä olet, paraneeko lähteä 5 ja 7 vuotiaiden lasten kanssa, ja onko oman taksin vuokraus mahdotonta? Kiitos ja ihanaa matkaa!

  Reply
  • Anna-Katri
   22.6.2017 at 15:41

   Heippa Anna ja kiitos matkatoivotuksista! Madagaskar, ja varsinkin sen länsiosat olivat jopa itselleni hieman rankkoja, kun maa on vielä niin kehittymätön. Mutta jos olet lasten kanssa aiemmin esim. muualla Afrikassa reissannut, niin ei Madagaskar sitten mitenkään mahdoton ole. Olen myös kuullut että esim. pohjoisessa ja idässä on hieman enemmän turismia. Mutta tosiaan, koska minulla ei ole lapsia, niin en varmastikaan osaa matkalla ollessa niin paljoa kiinnittää huomiota lasten kannalta tärkeisiin asioihin. 🙂
   Paikan päältä saa varmasti neuvoteltua itselleen taksin, tai ennemmin kuskin ja auton, useissa majapaikoissa auttavat kyllä tässä ja kannattaa myös kurkata paikalliset tour-järjestäjät, heiltä voi saada kivasti koko paketin huokeaan hintaan.

   Reply

Leave a Reply