Menu
Matkainspiraatio

Parhaat kohteet tyttöjen matkalle

Vaikka yksinmatkailu onkin minulle se matkustusmuoto, josta nautin eniten ja joka sopii itselleni parhaiten, en kiellä etteikö välillä tyttöjen matka ystävien kanssa olisi ihanaa vaihtelua. Sen lisäksi, että pääsee matkalle, pääsee myös tuon matkan aikana viettämään laatuaikaa ystävän/ystävien kanssa – arjessa kun helposti kiireiltä ei jää muuten aikaa yhteiseen tekemiseen kuin ehkä kahvikupposen tai illallisen verran. Jo pelkkä viikonloppumatka, viikon reissusta puhumattakaan, tekee ihmeitä ystävyyssuhteelle. Ja kotiinpalatessa sitä miettii, että tällaisia pieniä irtiottoja pitäisi tehdä useamminkin!

Päätinkin listailla 10 parasta matkakohdetta tyttöjen reissua silmälläpitäen! Ja miksei nämä sopisi myös miesporukallekin matkakohteina. 🙂

1. Pariisi

Pariisin sanotaan liian usein olevan the kohde pariskunnille, mutta mielestäni se on oikeasti vieläkin parempi kaupunkikohde juurikin tyttöjen matkalle! Pariisin ikonisilla nähtävyyksillä ja sen kauniilla kaduilla kiertely ystävien kanssa on täydellistä päiväpuuhaa piipahdellen välillä viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa lepuuttamaan jalkoja. Lisäksi varsinkin kesällä Pariisin puistot kutsuvat piknikille (vaikkapa Eiffel-tornin juurelle), kattoterassibaarit kuiskuttelevat auringonlaskuskumpalle ja Seinen ranta täyttyy kesäyön juhlijoista. Ja Pariisi jos mikä on myös tehty ostoskatujen kiertelyyn.

2. Bali

Bali on täydellinen lomakohde naisporukalle, joka haluaa lomaltaan sopivassa suhteessa kulttuuria ja eksotiikkaa, rentoutumista ja terveellistä elämää sekä rantoja ja aktiviteettejä. Miten olisi viikon mittainen joogaretriitti tai surffilla ja joogalla höystetty leiri ystävien kanssa? Myös omatoimisempaan tekemiseen Bali on kuin tehty ja erityisesti Ubudista sekä Canggusta löytyy lähes kaikki, mitä onnistuneeseen tyttöjen matkaan tarvitaan. Majapaikaksi varsinkin isommalla porukalla voi vuokrata varsin edullisesti hulppean villan uima-altaineen ja palmupuineen.

3. Välimeren risteily

Välimeren risteily on kuin tehty helppoon mutta sitäkin tyylikkäämpään lomaan ystävien kanssa. Risteilijällä pääsee heti luksushotellin tunnelmaan, mutta perushotellista poiketen risteilijän ehdoton etu on se, että joka aamu voi herätä uudesta satamasta ja maasta! Päivisin voi lähteä tekemään omatoimisia tutkimusmatkoja rantakaupunkiin tai hypätä mukaan päiväretkelle lähiseudulle. Illaksi voikin sitten vetäytyä takaisin laivalle laittautumaan ja siirtyä katselemaan auringonlaskua laivan kannelle sen lipuessa taas kohti seuraavaa kohdetta.

4. Filippiinit

Jos ystävien kanssa silmissä siintää trooppiset paratiisisaaret, on Filippiinit yksi varteenotettavia vaihtoehtoja. Sinne lentää Suomesta esim. Hong Kongin kautta helposti ja reissaaminen paikan päällä on varsin edullista. Esimerkiksi Palawanin saari on juuri se postikorttimaisia rantapoukamia sisältävä saari, jossa päivät ystävien kanssa voi viettää rantalöhöilyn lisäksi veneretkillä ja merenalaiseen maailmaan tutustuen. Illalla voikin sitten ottaa suunnaksi rannan reggaebaarit ja tanssia vaikka aamun asti rantahiekalla kuunvalossa.

5. Como-järvi

Como-järvi on ollut jo vuosia suosittu naisten keskuudessa, tiedättekö miksi? No George Clooney hankki sieltä aikanaan oman villan, ja toiveikkaat naiset matkasivat tuonne kauniille järvelle taka-ajatuksena päätyä Georgen tyttöystäväksi. Mutta Como-järvellä on matkalle muutakin annettavaa kuin George, sillä sen ympäristöstä löytyy lukuisia pieniä ja tunnelmallisia italailaiskyliä. Yksi parhaimpia niistä on varmasti kaunis Bellagion kylä, jossa tyttöjen loma kuluu hotellin kattoterassilla paistattelun lisäksi kylän pienillä kaduilla kierrellen ja veneretkellä Georgea bongaten.

6. Montenegro

Jos Kroatia on jo nähty, kannattaa ystävien kanssa suunnata naapurimaahan Montenegroon! Montenegrolla on hurjasti tarjottavaa matkailijalle ja jo viikossa ehtii matkalla tehdä paljon. Esimerkiksi Kotor tarjoaa vanhankaupungin tunnelmaa, Virpazar viinitiloja, Budva rantalomaa ja Montenegron vuoristot upeita luontomaisemia ja patikointipolkuja. Ei kun vain vuokra-auto alle ja roadtripille tyttöjen kanssa!

7. Ranskan viinialueet

Ranskasta löytyy toinen toistaan kauniimpia maaseutukyliä viinipeltoineen. Kuuluisat viinialueet kuten Champagne, Loire ja Alsace ovat lyhyen juna- tai automatkan päässä Pariisista, joten maaseututunnelmiin pääsee vaikka suoraan lentokentältä. Päivät voi pyhittää ystävien kanssa viinituvissa uusien suosikkiviinien etsimiseen sekä kauniista maisemista nauttimiseen. Pienimmistäkin kylistä löytyy tasokkaita ravintoloita, ja Michelin tähti voi tulla vastaan vaikka mistä. Viinialueet ovatkin varmasti kulinaristisen kaveriporukan ykköskohde!

8. Israel

Unohda Israelin Eilatin leima tylsänä turistien kansoittamana rantakohteena. Helpon ja edullisen pakettimatkan turvin voi ystävien kanssa nimittäin päästä kokemaan palan Lähi-Idän seikkailua jo viikonkin lomalla. Punaisenmeren tarjoamien aktiviteettien lisäksi lähiseudun punahiekkaiset vuoret kutsuvat kameliretkille ja pienessä maassa voi reissata helposti niin historiallisille nähtävyyksille kuin pääkaupunkiin Tel Aviviin saakka. Lisäksi naapurimaa Jordania on vain kivenheiton päässä ja esimerkiksi Petran kalliokaupunkiin voi tehdä yhden päivän retkenkin.

Malediivit

9. Malediivit

Kuka sanoi, että Malediivit ovat vain häämatkailijoille? Ei kun vain ystävä mukaan, ja nauttimaan tästä yhdestä maailman upeimmasta paratiisisaarikohteesta! Malediiveiltä löytyy erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina paikallisten asuttamien saarien majataloista hulppeisiin viiden tähden yksityisresortteihin, joten jokaiselle matkabudjetille on nykyisin vaihtoehtoja tarjolla. Päivät Malediiveillä voikin sitten kuluttaa puhtaasti rantaloman merkeissä rentoutuen ja ystävän kanssa laatuaikaa viettäen.

10. Tukholma

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä kohteena on tietenkin naapurimme Tukholma. Risteilyalukset pörräävät sinne tämän tästä ja lisäksi edullisilla, vain tunnin kestävillä lennoilla, Tukholmaan voi suunnata vaikka vain yhdeksi yöksi. Trendikaupungista löytyy toki tekemistä ja nähtävää pidemmäksikin aikaa, mutta jo yhden vuorokauden aikana Tukholmassa voi kokea sopivan irtioton arjesta ystävien kanssa.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

10 Comments

 • Martina
  26.11.2017 at 19:35

  Tyttöjen matkoille on todellakin aikansa ja paikkansa. Minun ainakin on päästävä välillä tuulettumaan hyvien ystävien kanssa edes pienelle yön tai kahden kestävälle irtiotolle. Tyttöjen reissuissa on ihan oma tunnelmansa ja ne ovat aivan erilaisia kuin miehen kanssa kahdestaan tai koko perheen kera tehdyt matkat. Pidän kaikista tavoista matkustaa, mutta juuri nyt kaipaan ehkä eniten tyttöjen reissua. Näistä voisin seuraavaksi ehdottaa ystävilleni Como-järveä. Pariisista ja Tukholmasta onkin ollut heidän kanssaan jo puhetta ja Välimeren risteilyllä olemme käyneet. Sellaiselle voisi kyllä lähteä uudestaankin.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:03

   Ehdottomasti! Välillä on mukavaa hypätä reissuun ystävien kanssa ja nauttia matkakohteesta hieman eri tavalla kuin yksin matkaillessa! Ja Como-järveä voin kyllä todella suositella siellä parina kesänä käyneenä, ihan mahtava juurikin kesäkohteena niin säiden kuin tunnelmankin puolesta!

   Reply
 • Merja
  26.11.2017 at 20:57

  Kivoja kohteita, joista useimmat tuttuja kohteita, juurikin tyttöporukan tai ystävän kanssa. Pariisin allekirjoitan aina, ja vaikka kuinka monta kertaa. Roomakaan ei viime keväänä ollut paha, ihan erilainen reissu kuin edellinen miehen kanssa tehty. Keväällä odottaa Praha parhaan lapsuudenystävän kanssa.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 20:00

   Pariisi on kyllä yksi ultimate-suosikkejani Euroopassa! Monta kertaa olen jo käynyt, mutta silti haaveilen matkasta sinne aina uudelleen ja uudelleen. Ja oih, Praha on muuten myös aivan mahtava kohde!

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  1.12.2017 at 14:20

  Ihania kohteita! Ollaan lähdössä tyttöjen viikonloppureissulle Riikaan helmikuussa, can’t wait 🙂 Joskus olisi ihana tehdä pidempikin reissu esim juuri Filippiineille, mutta vielä tässä elämänvaiheessa lomien tällääminen samaan kohtaan on todella haastavaa!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 19:37

   Riika on myös ihana kohde, varsinkin vanha kaupunki sopivan kompakti lyhemmällekin matkalle. 🙂

   Reply
 • Heidi / Maailman äärellä
  1.12.2017 at 15:31

  Ihan mieletöntä matkakuumetta herättävä postaus. Varmasti näistä jokainen kohde sopii hyvin tyttöjenkohteeksi, muta toki myös kohteeksi oman rakkaan kanssa (useassa olinkin käynyt juuri mieheni kanssa). Minun viimeisin tyttöjenreissu suuntautui lokakuiseen Venetsiaan. Ja sekin sopi niin hienosti tyttöjen yhteiseen lomaan. Ihana, ihana kaupunki <3. Malediiveista joskus kovastikin haaveilin, mutta jostain syystä tämä haave oli unohtunut. Näiden kuvien jälkeen rupesin haaveilemaan uudestaan <3.

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 19:37

   Totta on, että varmasti näistä kaikki sopisivat myös pariskunnille tai vaikkapa miesporukankin reissukohteeksi. 🙂 Ja jep, samaa olen itsekin huomannut, että kummasti tällaisia listoja lukiessa reissukuume kasvaa aina ihan överilukemiin! Voi kun pääsisikin nyt teleporttaamaan noista johonkin kohteeseen. ♥

   Reply
 • Täältähän löytyi myös henkilökohtaisesti hyväksi koettu matkakohde ystävän kanssa. Erityisesti Balille äänet täältä!

  Reply
  • Anna-Katri
   3.12.2017 at 19:34

   Oi Bali on kyllä ihan ykköskohde tyttöjen reissulle! ♥

   Reply

Leave a Reply