Menu
Lifestyle / Pariisi

Pariisin parhaat paikat – koe ainakin nämä

Kaupallinen yhteistyö: Wowanders

Muutamia vuosia sitten vietin kokonaisen kesän Pariisissa, ja noiden päivien aikana sain elää sitä omaa pariisilaista unelmaani, josta olin aina haaveillut. Vaikka vaaleanpunaiset lasit oli edellisillä matkoilla jo riisunut silmiltäni, tuntui silti siltä, että Pariisissa riitti joka päivä aina uutta nähtävää, mutta ennen kaikkea koettavaa – eikä Pariisi syyttä noussut yhdeksi suosikkikaupungeistani tuon kesän jälkeen. Mutta kotiin palattuani nuo muistot Pariisista alkoivat haalistumaan. Kuukausien ja vuosien kuluessa paikkojen nimet alkoivat unohtumaan ja yksittäiset hetket alkoivat tuntumaan yhä kaukaisemmilta. Välillä olenkin harmitellut etten tuolloin kirjannut vaikka edes päiväkirjan sivuille ylös kaikkia niitä ihania ja mielenkiintoisia paikkoja, missä tuon kesän aikana piipahdinkaan ja vietin kauniita kesäpäiviä. Valokuvien kautta saatoin toki palauttaa mieleeni joitakin paikkoja jälkikäteen, mutta joidenkin kohdalla edes googlaaminen ei tuottanut tulosta – varsinkaan jos muistista oli hävinnyt paikan nimi, oli sitä jälkikäteen enää mahdoton löytää Pariisin asfalttiviidakosta.

Kun vähän aikaa sitten kuulin uudesta Wowanders-appista ja siitä, kuinka sovelluksen kautta voisi matkoilla ollessa tallentaa muistiin paikkoja vain parilla klikkauksella, totesin ensimmäisenä, että olisipa tämä ollut käytössäni Pariisin kesänä! Olisin voinut kahvilassa istuskellessa napata paikasta kuvan ja tallentaa sen omien muistiinpanojeni ja geotägin tuomien osoitetietojen kera suoraan sovellukseen. Näin vuosienkin jälkeen Pariisin suosikkipaikkani olisivat olleet tallessa yhdessä ja samassa paikassa, ja näin myöhemmin Pariisiin uudelleen suunnatessa olisin voinut helposti kipittää niihin suosikkipaikkoihini sovelluksen luoman kartan avulla. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon helpompaa olisi ollut sovelluksen kautta jakaa Pariisi-vinkkini kaikille niille kyselijöille työkavereista blogin lukijoihin, jotka olivat ensimmäistä kertaa Pariisiin suuntaamassa ja tiedustelivat minulta must see -paikkoja. Joten olinkin sangen ilahtunut tästä yhteistyöstä, jonka kautta minulle tarjoitui mahdollisuus vielä näin jälkikäteen koota Pariisin suosikkipaikkani yhteen ja samaan paikkaan sovelluksen ansiosta.

Kun olin ladannut Wowandersin puhelimeeni, alkoivat Pariisin muistot pikkuhiljaa palautua yhä elävämpinä mieleeni. Muistin, kuinka kiertelin Pariisin boheemeilla kaduilla vintage-putiikeissa piipahtaen ja kaupangin rakennusarkkitehtuuria ihmetellen. Tutuistuin eri kaupunginosiin ja niiden erityispiirteisiin. Testailin pariisilaisia herkkuja milloin legendaarisissa kahviloissa ja milloin tunnelmallisissa kulmakuppiloissa. Nautin kesäilloista ja pastellinsävyisistä auringonlaskuista Eiffel-tornin välkkyessä taustalla. Unohdin must-see nähtävyydet ja heittäydyin mieluummin kaupungin tunnelmaan. Toteutin suurella pieteetillä macarons-tastingin eri merkkien makuja vertaillen. Viipyilin kukkaloiston ylleen saaneissa kaupunkipuistoissa. Ihailin kerta toisensa jälkeen Pariisin kattojen ylle avautuvia maisemia. Opin muistamaan metrolinjat ja suunnistamaan ilman karttaa tutuiksi tulleiden paikkojen välillä. Poksautin skumppapullon auki Seinen varrella ja tanssin itseni väsyksiin jazzbändin tahdissa kuumassa kesäillassa.

Ja nyt sain kuin sainkin koottua nuo kaikki pienet muistojen palaset ja Pariisin suosikkipaikkani ylös Wowandersiin. Sen pohjalta julkaisin juuri Wowandersissa oman Pariisi-oppaani, josta löytyy kymmeniä vinkkejäni Pariisiin niin perinteisemmistä nähtävyyksistä aina paikallisten suosimiin paikkoihin. Unohtamatta tietenkään majapaikkoja, ravintoloita, kahviloita, baareja, putiikkeja tai muitakaan vierailemisen arvoisia paikkoja erityisesti kesäistä Pariisia silmällä pitäen.

Ja eikä kannata itseni tavoin jättää muistoja matkoilta kirjaamatta ylös, vaan ottaa seuraaville matkoille käyttöön Wowanders ja alkaa luomaan sinne omaa matkapäiväkirjaa. Todellisuudessa Wowanders siis toimii juuri matkalla ollessa, sillä se  luo automaattisesti käyttäjälle matkapäiväkirjaa, johon tallentuu näppärästi ylös niin ravintolat, kahvilat, nähtävyydet, shoppailupaikat, hotellit kuin kaikki muutkin omat suosikkipaikat. Sovelluksen käyttö ei voisi olla helpompaa, sillä yksinkertaisesti vain nappaat puhelimella kuvan vierailemistasi paikoista ja sovellus hakee geotägien avulla niille oikeat paikat ja listaa ne matkapäiväkirjaksi eri kategorioihin, joita ovat Stay at (majoitu), Eat&Drink (syö&juo), To see (nähtävyydet) ja Other places (muut paikat). Kuvien lisäksi sovellukseen voi jokaisen paikan kohdalle vielä kirjoittaa halutessaan ylös erilliset muistiinpanot. Matkan jälkeen sovelluksen kautta voi valita matkan parhaat palat, ja jakaa ne vinkkinä myös ystäville, sukulaisille tai vaikka kuten tapauksessani teille blogini lukijoille kätevästi.

Joten jos et ole Wowandersiin vielä tutustunut, suosittelen ehdottomasti lataamaan sovelluksen täältä (toimii iOS:lle ja Androidille)!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

9 Comments

 • Anni | Rajatapaukset
  2.7.2018 at 14:57

  Wowanders onkin jo ladattuna kännykkään seuraavaa reissua varten. Helpottaa kyllä kummasti kun ei tarvitse yrittää jälkikäteen muistella ja kartasta zoomailla että mikäs se kiva kahvila olikaan missä käytiin. Matkapäiväkirjaa tykkään pitää ennemmin ihan paperisena. Helpompi kirjoittaa eikä lopu akku kesken! 🙂

  Reply
 • Asko Leppilampi
  5.7.2018 at 12:07

  Testailin Wowandersia. Latailin sinne muutamia kuvia eri yhteyksiin. Pettymys oli suuri, kun kaikki hävisivät vaikka yritin parikin kertaa. Muistin kyllä tallentaa 🙂 Lopputuloksena oli, että 15 min työn jälkeen siellä on otsikko, kuva ja päivämäärät. En tiedä mitä meni poskelle, mutta omalta osaltani taisi olla siinä.

  Reply
 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  5.7.2018 at 16:14

  Aah, olin jo unohtanut koko sovelluksen, vaikka latasin sen kännykkääni ensimmäisten joukossa. Silloin käyttöinnostus hyytyi betaversiota vaivanneisiis bugeihin, mutta nyt appi toimii taatusti vakaammin. Täytyypä palata sovelluksen pariin heti seuraavalla reissulla!

  Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  5.7.2018 at 22:31

  Täytyypä testata tuota sovellusta, kun se on nyt muutajan bloggaajan toimesta esitelty. Vaikuttaa mukavalta, niin kuin Pariisin vinkkisi, niitä on helppo kompata!

  Reply
 • Sandra
  6.7.2018 at 08:11

  Täytyy kyllä ladata sovellus seuraavalle matkalle. Osaatko sanoa, että toimiiko se siten, että sieltä pystyy lukemaan myös muiden suosituksia? Ja vain joidenkin (kuten tämän sun oppaasi) vai ihan kenen vain?
  Joka tapauksessa kuulostaa tarpeeseen kehitetyltä sovellukselta 🙂

  Reply
 • Sini
  6.7.2018 at 21:05

  Koko kesä samassa paikassa olisi kiva. Ihastuin Berliiniin tosi kovaa ja siellä viihtyisi helposti kuukauden. Tuo sovellus on mulle ihan uusi. Pitääkin katsastaa. Syökö se muuten paljon akkua, jos vaatii sijainnin pitämisen päällä?

  Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  7.7.2018 at 11:33

  Pariisi odottaa elokuussa (ensimmäistä kertaa koskaan, viimein! <3) ja onkin sitten tehtävä tämän sinun oppaan lataus, koska kaikki vinkit ovat tarpeen. Kiitos vinkistä!

  Reply
 • Oi Pariisi. Joskus olisi niiiiin ihanaa käydä tuolla. <3 Pitää ladata tässä lähipäivinä tuo sovellus vihdoin, oon pitkittänyt sitä kohta jo rikollisen pitkään.

  Reply
 • Tricia
  9.7.2018 at 07:22

  Et ole selvä tarkasti, mitkä ovat Parisin parhaat paikaat. Puistot? Mikä puisto? Siellä on paljon. Onko ilmaista se sovellus? Matkustan pian siellä. Kiitos kuitenkin.

  Reply

Leave a Reply