Menu
Bloggaaminen

Podcast – Kuinka sisältö synnyttää tunteita ja tekee vaikutuksen lukijaan?

Yhteistyössä: PING Helsinki

Vähän aikaa sitten vierailin #pingcastin eli PING Helsingin vaikuttajamarkkinoinnin podcastissä vieraana tekemässä elämäni ensimmäisen podcastin! Olen aiemmin kuunnellut podcasteja vain satunnaisesti, enkä niistä ainakaan toistaiseksi ole sen suuremmin innostunut, joten olikin kiinnostavaa päästä testaamaan millaista podcastin tekeminen on, siinä kun pääroolissa on pelkkä ääni! Aluksi tosin hieman epäilytti, että miten pelkästään puhumisella voi saada kiinnostavaa tarinaa aikaan – itselleni kun kuvat ovat aina olleet tärkeässä roolissa, ovat ne sitten perinteisiä still-kuvia tai liikkuvaa kuvaa videon muodossa. Mutta lopulta purkitimme PING Helsinkin Inna-Pirjetta Lahden kanssa lähes 20 minuuttisen keskustelun aiheesta Tunteet ja niiden vaikutus – kuinka sisältö synnyttää tunteita ja tekee vaikutuksen lukijaan?

Tunteiden merkitystä bloggaamisessa olen hieman avannutkin aiemmassa postauksessani Kolme hyvää asiaa, jossa kerroin itselleni olevan tärkeää aitojen kokemusten sekä niihin liittyvien tunteiden jakaminen blogini lukijoiden kanssa.  Podcastilla menemme hieman syvemmälle tässä aiheessa ja juttelemme muun muassa siitä miten tunteet vaikuttaa sisällöntuottajan toimintaan, lukijoiden reaktioihin sekä pohdimme myös negatiivisia kommentteja, niihin reagoimista ja omien tunteiden hallintaa.

PODCASTIN VOIT KUUNNELLA TÄÄLLÄ. 

Mitä mieltä olet podcasteistä? Olisiko sellaisia mukava kuunnella silloin tällöin vaikkapa matkailuteeman ympäriltä? Vai ovatko videot sittenkin toimivampia varsinkin matkakohteista?

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Tavoitteena olla Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 186/197 maata ja kaikki maanosat.

7 Comments

 • Frida Ingrid
  7.3.2018 at 12:21

  Minulla on vähän sama homma, etten vielä oikein ole innostunut podcasteista. Silti kaikki niitä harrastavat aina ainoastaan hehkuttavat podacastien kuuntelun mielekkyyttä! Laitan ainakin sun podcastin nyt kuuntelulistalle – kuulemma ihan parasta kuunnella hyvää podcastia samalla kun puuhailee kotona jotakin tai kävelee vaikka töihin! 🙂
  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  Reply
  • Anna-Katri
   11.3.2018 at 17:21

   Joo jotenkin tuo pelkkä kuuntelu ei ole napannut, ehkäpä se voisi kuitenkin muuttua jos löytäisi sopivaa kuunneltavaa. Ja totta, voisi olla sopivaa ajanvietettä varsinkin työmatkalle! 🙂

   Reply
 • Annakaisa/Adventurista
  7.3.2018 at 14:08

  Joo, matkablogit mieluusti nautin vielä perinteisessä muodossa eli kuvallisina postauksina. Jotain todella viihdyttäviä matkakertomuksia ja haastatteluja voisin podcastina kuunnella, kuten tämän teidän Ping-podcastin. Mutta mieluusti ainakin puolet lyhyempinä näin arkena.

  Reply
  • Anna-Katri
   11.3.2018 at 17:19

   Podcastin välityksellä ei tosiaan pysty kovin osuvasti matkakohdetta kuvailemaan, kun kuvat puuttuu. 🙂 Pitäisi kyllä kunnostautua taas videoiden suhteen, niiden tekeminen vaan vie yli tuplasti sen ajan kuin peruspostaus. Ihanaa matkan jatkoa sinulle, tiivisti olen sitä seuraillut! <3

   Reply
 • m
  10.3.2018 at 15:31

  hei, onko sulla vielä sitä dior panarea laukkua ja jos niin , niin oletko mahdollisesti myymässä sitä ?

  Reply
  • Anna-Katri
   11.3.2018 at 17:10

   Pitäisi kyllä taas laittaa kirpparia pystyyn, vielä en tiedä tuleeko panarean isompi versio myyntiin, clutchista taidan kyllä ainakin luopua. 🙂 Huikkaan vaikka täällä blogin puolella vielä kun käynnistän myyntiurakkaa!

   Reply
 • Eleela
  24.3.2018 at 20:03

  Ihanaa, ehdottomasti podcasteja, sillä podcasteja on täydellistä kuunnella lenkkeillessä. Ja parasta tietenkin kuunnella lempiaiheesta – eli matkailusta!

  Reply

Leave a Reply