Menu
Maailmanympärimatka / Sambia

Sambia – Luksusta leirielämän keskellä

img_5601_cape-to-nairobiimg_5610_cape-to-nairobi img_5596_cape-to-nairobi img_5620_cape-to-nairobi img_5627_cape-to-nairobiimg_5606_cape-to-nairobi

Takana on nyt tasan kolme viikkoa leirielämää Afrikassa. Vaikka olenkin nauttinut leirielämästä, en kiistä ettenkö välillä olisi kaivannut vaihtelua alkeellisille leiriolosuhteille ja teltassa nukkumiselle. Varsinkin ukkoskuurojen aikaan, kun leirintäalue lainehtii mutavedessä tai kun 40 asteen helle porottaa suoraan telttaan sisään, on tuntunut siltä, että voisin maksaa vaikka mitä, jos pääsisin edes pariksi yöksi viettämään helppoa elämää hotellihuoneeseen.

Sambian puolelle tullessamme olinkin jo etukäteen päättänyt, että jos leiriolosuhteiden upgreidaus olisi mahdollista, en jättäisi tätä mahdollisuutta käyttämättä. Onneksi Zambezi River Lodgen leirintäalueen yhteudessä olevassa hotellissa oli vielä tilaa samalle päivälle, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun näin viihtyisän chalet-huoneen terassilta avautuvien viidakkomaisten jokinäkymien kera, en aikaillut. Vaikka matkalla yritänkin mahdollisuuksien mukaan valita edullisimpia vaihtoehtoja, jottei matkakassa hupenisi heti parin kuukauden jälkeen, on välillä kuitenkin hyvä hieman muistaa myös hemmotella itseä.

Ja voi taivas miten mahtavalta tuntui päästä omaan rauhaan hotellihuoneeseeni! Luksukselta tuntui jo huoneen yhteydessä oleva oma privaatti kylpyhuone – leirintäalueella ne kun yleensä sijaitsevat hyvän kävelymatkan päässä, ja ovat usein varsin ruuhkaisia (puhtaustasosta puhumattakaan). Suihkun jälkeen olikin taivallista pystyä kulkemaan huoneessa vapaasti, toisin kuin selkäkyyryssä piskuisessa teltassani muiden katseita vältellen. Ja kun vielä kohta huoneeseen saapui housekeeping laskemaan moskiittoverhoni alas ja kysymään tarvitsenko kenties jotakin, oli olo kuin prinsessalla. Kauniilla terassillani istuessani mietinkin, että ehkä juuri tälläinen kontrasti matkaelämässä on sitä mitä pitäisi aina välillä muistaa mahduttaa matkasuunnitelmiin – tällöin pystyy paremmin arvostamaan niitä molempia puolia, kun hetkisen kokee hieman erilaista matkaelämää.

Kolme yötä tässä hotellissa teki tehtävänsä, ja lopulta palasin levänneenä ja hyvillä mielin takaisin lähtöä tekevään leiriimme. Seuraavaksi edessä olisikin yhä alkeellisempia leiriolosuhteita.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

5 Comments

 • xod
  28.11.2016 at 18:27

  Moi, löysin sun blogin vasta ja en tiedä ootko jo kirjottanut näistä asioista mutta olis kiva kuulla etukäteen suunnittelusta ja budjettijutuista 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:14

   Vihdoinkin sain julkaistua budjettipostauksen! Vähän viivellä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai miten se menikään… 🙂

   Reply
 • Katja
  6.12.2016 at 10:11

  Ihanaa Itsenäisyyspäivää sinnepääin! <3

  Reply
 • Alma
  6.12.2016 at 20:50

  Ei liity sambiaan, mutta matkustamiseen, yksin…sun yksinmatkaamisesta rohkaistuneena, yksin thaikkuun-selvisin….ja se oli mieletön kokemus! Ihan fiiliksissä. Hyvää afrikkaa!

  Reply
  • Anna-Katri
   30.1.2017 at 02:09

   Oi ihana kuulla Alma, että olet lähtenyt matkalle yksin! Eikö olekin aivan huikea tunne, kun huomaa selviävänsä yksin. Sitten eikun vain seuraavaa matkaa suunnittelemaan! 😉 Ja pahoittelut muuten, että Afrikan olemattomien nettiyhteyksien vuoksi kommentteihin vastaaminen jäi siellä aivan kokonaan. Yritän nyt kuroa tätä umpeen, ja oli kyllä mieltä lämmittävää lukea kommenttisi nyt uudelleen.

   Reply

Leave a Reply