Menu
Viro

Tallinna – päiväreissun parhaat kohteet

Tallinna on suomalaisten suosima matkakohde vain muutaman tunnin laivamatkan päässä Helsingistä. Risteilyt Tallinnaan ovat myös ystävällisiä matkailijan kukkarolle. Edullisimmat risteilyt Helsingistä kustantavat vain noin kymmenisen euroa. Menit Tallinnaan sitten päiväreissulle tai pidemmäksi aikaa – tarjoaa kaupunki paljon erilaista nähtävää ja koettavaa.

Viron pääkaupunki Tallinna kätkee sisäänsä keskiaikaista arkkitehtuuria, kulttuuria sekä hyviä shoppailumahdollisuuksia. Tässä yksi esimerkki miten viettää unohtumaton päivä Tallinnassa!

Lisää Tallinna-aiheisia postauksia:

Miniloma Tallinnassa.

Hotellivinkki Tallinnaan.

Hemmotteluloma Tallinnassa.

Tallinna – Vanhakaupunki

Tallinnan kauneinta aluetta on ehdottomasti sen vanhakaupunki. Tämä historiallinen kaupunginosa on maailman tasolla erityisen hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki. Tallinnan vanhan kaupungin muurit ovat maailman ainoat edelleen pystyssä olevat keskiaikaiset kaupunginmuurit.

Vieraillessa Tallinnassa kannattaakin ottaa oma aikansa ja kävellä ympäri vanhaa kaupunkia. Sen historialliset rakennukset ja kadut ihastuttavat suomalaisia vuodesta toiseen. Vaikka vanha kaupunki olisikin jo entuudestaan tuttu, voi hiljaisemmilta kaduilta löytää uutta nähtävää. Kaikki tämän postauksen aktiviteetit ja nähtävyydet ovatkin vanhassa kaupungissa tai aivan sen läheisyydessä.

Raatihuoneentori

Yksi vanhan kaupungin nähtävyyksistä on Tallinnan Raatihuoneentori. Jo ainakin 1300-luvulta asti olemassa ollut tori on yhä nykypäivänäkin tärkeä tapahtumapaikka kaupungissa. Kesäisin toria elävöittää erilaiset ulkoilmakonsertit, markkinat sekä esimerkiksi keskiaikapäivän juhlinta. Talvisin torin valtaa tunnelmallinen Tallinnan joulutori. Sijoittui Tallinnan matka sitten kesään tai talveen, kannattaa suunnaksi ehdottomasti ottaa Raatihuoneentori.

Torin laitamilla sijaitsee myös tunnettuja nähtävyyksiä Tallinnassa. Raatihuoneentorin laidalla sijaitseva Raatihuone on Pohjois-Euroopan vanhin säilynyt goottilainen raatihuone. Tämä upea rakennus torneineen toimii nykyisin tilana erilaisille juhlavastaanotoille ja konserteille.

Raatihuoneentorilla sijaitsee myös Raeapteek eli Raadin apteekki. Raadin apteekki on Euroopan vanhin apteekki ja on ollut toiminnassa 1400-luvulta lähtien. Apteekin lisäksi rakennuksessa toimii nykyisin myös museo.

Lounas Rataskaevu 16:lla

Nälän yllättäessä suuntaa lounaalle Rataskaevu 16:sta. Miltei keskellä vanhaa kaupunkia sijaitseva suosittu ravintola Rataskaevu 16 on nimetty osoitteensa mukaan. Tämä kodikas ja tunnelmallinen ravintola sijoittuu kauniiseen osaan vanhaa kaupunkia, pienen aukion laidalle. Monelle Tallinnan vierailijalle ravintola voi olla jo tuttu – eikä ihme. Ravintolan lämminhenkinen sisustus viherkasveineen, höystettynä ystävällisellä henkilökunnalla houkuttelee viihtymään.

Nauttiessasi herkullisesta ruoasta, voit samalla ihailla ikkunasta siintävää kaunista vanhaa kaupunkia.

Tassikoogid kuppikakkukahvila

Noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Tallinnan Raatihuoneelta sijaitsee Tassikoogid-kahvila. Tassikoogid on tunnettu herkullisista kuppikakuistaan. Toinen toistaan suloisemmat kuppikakut saavat veden kielelle.

Tassikoogid on tunnelmallinen kahvila, joka saa romanttisella sisustuksellaan vierailijan rentoutumaan kahvihetken ääreen. Herkullisten leivosten ja kahvien lisäksi kahvilaa on kehuttu ystävällisestä ja mukavasta palvelusta. Oiva paikka pistäytyä iltapäiväkahveille tai vaikka jälkiruoalle lounaan jälkeen!

Tallinna – shoppailijan paratiisi

Myös shoppailua rakastavat viihtyvät Tallinnassa varmasti. Isojen kauppakeskusten lisäksi kaupunki pitää sisällään niin käsityöläismarkkinoita kuin designer-liikkeitäkin. Yksi suurimmista ja suosituimmista ostoskeskuksista Tallinnassa on Viru-keskus.

Aivan vanhan kaupungin laitamilla sijaitseva Viru-keskus on shoppailijalle ehdoton pysäkki. Kauppakeskus kätkee sisäänsä peräti yli 100 liikettä, mukaan luettuna 15 kahvilaa ja ravintolaa. Vaate-, koru- ja kosmetiikkaliikkeiden lisäksi Viru-keskuksessa on suuri kaksi kerroksinen kirjakauppa. Autolla liikenteessä olevat voivat pysäköidä kätevästi kauppakeskuksen kellaritilassa olevaan parkkihalliin. Ajoittain kauppakeskuksessa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten muotinäytöksiä.

Drinkit Botaanik-baarissa

Illan päättää tasokas cocktail-baari. Useasti palkittu Botaanik-baari on vanhan kaupungin ylpeys. Tämä tunnelmallinen cocktail-baari sopii erinomaisesti ystävien kanssa seurusteluun tai rentoutumiseen pitkän turistipäivän jälkeen.

Laadukkaiden drinkkien lisäksi Botaanik on saanut kehuja erittäin ystävällisestä palvelustaan. Baarin tummanpuhuva sisustus luo tunnelman arjen luksuksesta. Baarin pienehkön tilan ja suuren suosion myötä kannattaa pöytä varata etukäteen. Pöytävaraus onnistuu helposti sähköisesti täältä.

No Comments

    Leave a Reply