Menu
Matkainspiraatio

10 kauneinta maisemaa ympäri maailman

Maailmasta löytyy vaikka kuinka paljon upeita paikkoja ja häikäisevän kauniita maisemia, joita on hankalaa laittaa paremmuusjärjestykseen niiden omaleimaisuuden vuoksi. Mutta mitkä ovatkaan olleet omilla reissuillani ne upeimmat maisemat maisemat ylitse muiden? Tässä satunnaisessa järjestyksessä kymmenen kauneinta maisemaa eri puolilta maailmaa ikuistettuna – tosin olisin voinut laittaa listalle vielä vaikka toisen mokoman, joten taidanpa jossakin vaiheessa tehdä tällä postaukselle jatko-osan! Mikä näistä on sinun suosikkimaisemasi?

Andien vuoristo, Bolivia

Bolivian Andien vuoristoylängöllä, Altiplanolla, on toinen toistaan häkellyttävän kauniita vuoristomaisemia. Henkeäsalpaavan upeiden maisemien lisäksi reissaajan saa haukkomaan henkeä noin 4000 metrin ohut ilmanala. Mutta tänne syrjäseudulle reissaaminen palkitaan, sillä varsinkin kristallinkirkkaat vuoristojärvet, niissä laiduntavat vaaleanpunaiset flamingot ja taustalla vieläkin korkeammalle kohoavat vuorten huiput tekevät maisemasta kerrassaan omaleimaisen ja unohtumattoman. Kuva napattu yhdeltä niistä, Cañapa-järveltä.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Boliviasta täältä.

Sossuvlei, Namibia

Namibian karut maisemat ovat omalla erikoisella tavalla kauniita, mutta pisteenä i:n päälle tämän maan maisemissa on erityisesti sen punahiekkainen aavikko jättikokoisine hiekkadyyneineen. Yksi niistä on kuvassa näkyvä Sossuvlein aavikon dyyni numero 45, jonka harjanteelle matkailijat pääsevät vaeltamaan. Toinen upea maisema lähistöllä on myös Dedvlein erikoinen vanha suolajärvi pystyyn kuolleine puineen.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Namibiasta täältä.

Moorea, Ranskan Polynesia

Voiko missään muualla maailmassa olla niin turkoosia merivettä, mutta samalla trooppisen vehreitä vulkaanisia vuoria kuin Ranskan Polynesian pienellä Moorean saarella? Tämä Tyynessä Valtameressä sijaitseva saari onkin kuin maanpäällinen paratiisi, jossa sielu lepää näitä maisemia ihastelessa.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Ranskan Polynesiasta täältä.

Katso myös kooste upeista rantakohteista täältä.

Galapagossaaret, Ecuador

Yksi erikoisemmista paikoista maailmassa on ehdottomasti muusta maailmasta eristäytynyt Ecuadorille kuuluva Galapagossaaret. Sen eri saarilta löytyy hyvin erilaisia maisemia, mutta yksi ylitse muiden taitaa olla tuliperäinen ja karu Bartolomén saari oranssin mustine kivimuodostelmineen ja jyrkkine harjanteineen, joille kirkkaan siniturkoosi merivesi luo hämmentävän näköisen kontrastin.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Galapagossaarista täältä.

Etelämanner

Etelämantereen valkoinen valtakunta hurmaa paatuneemmankin matkailijan omaleimaisilla maisemillaan. Silmänkantamattomiin jatkuu pelkkää valkoisten jäävuorien erämaata, johon liikettä tuovat vain tummansinisessä meressä kelluvat jäälautat ja siellä täällä vaappuvat mustavalkoiset pingviinit. Jossakin vilahtaa merestä ylöspomppaava jättiläisvalas.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Etelämantereesta täältä.

Ngorongoron kraateri, Tansania

Koko Afrikan yksi erikoisin, mutta silti niin kiehtovan kaunis kohde on Ngorongoron kraateri. Entisen tulivuoren vajoaman keskelle muodostuneen kraaterin pohjalla olevalla ruohotasangolla vaeltavat Afrikan villieläimet, mutta ylhäältä päin katsottuna kraateri näyttää lähes toiselta planeetalta.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Tansaniasta täältä.

Himalajan vuoristo, Intia

Intian Himalaja on yksi maan eristäytyneimmistä kolkista, mutta samalla varsinkin Ladakhin ja Kashmirin alueelta löytyy häikäisevän upeita, mutta silti niin erikoisia vuoristomaisemia. Yksi näistä on turkoosina kimmeltävä Pangong Tso -järvi, jonka ympärillä kohoavat lumihuippuiset Himalajan vuoret. Korkeutta täällä on peräti 4350 metriä merenpinnasta.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Himalajalta täältä.

Sumuiset vuoret, Ruanda

Afrikan sydämessä sijaitsevan Ruandan Volcanoes-kansallispuiston kupeesta löytyy mitä kauneimmat useamman tulivuoren reunustamat eksoottiset maisemat. Tulivuoret ovat tiheän viidakkokasvillisuuden peitossa ja ne niiden ympärillä leijailee useasti sankka usvaverho. Vuoren rinteet ovat kuuluisia sumuisten vuorten gorilloistaan.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Ruandasta täältä.

Munnar, Intia

Intian eteläosan Keralassa sijaitsee maan suurin teenviljelyalue Munnar. Kumpuilevia vuorenrinteitä peittävät silmänkantamattomiin jatkuvat teepensaat, joiden veistokselliset kuviot näyttävät kuin smaragdinvihreiltä matoilta erikoisessa maisemassa. Kuin pisteenä i:n päälle, vuorten rinteillä leijailee varsinkin aamulla ja illalla lukuisia sumupilviä.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Keralasta täältä.

Kaikki Intia-aiheiset postaukset löytyvät täältä.

Toscana, Italia

Italian Toscanasta löytyy toinen toistaan idyllisempiä maalaismaisemia, joita kehystävät korkeat sypressipuut ja halkovat kauniit oliivilehdot. Kumpareisesta maisemasta saattaa erottua myös keskiaikaisia kyliä korkeine kirkontorneineen. Yksi upeimpia postikorttimaisemia löytyy San Gimignanon kylän ympäristöstä.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Toscanasta täältä.

+ ekstrana Nicaragua

Väli-Amerikan reissulla ihastuin tulenpalavasti Nicaraguahan, sillä maa kätkee sisäänsä Väli-Amerikan parhaimpia paloja aina lukuisista järvistä aktiivisiin tulivuoriin ja värikkäistä kaupungeista paratiisimaisiin rantoihin. Matkalta ei kuitenkaan tarttunut mukaan yhtä valokuvaa ylitse muiden, mutta mielessäni nuo maisemat ansaitsevat silti maininnan, sillä ne ovat pysyneet mielessäni tähän päivään saakka.

Katso lisää kuvia ja lue matkatarinoita Nicaraguasta täältä.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

17 Comments

 • Sini
  13.6.2019 at 20:49

  Noista kuvista Bolivia oli suosikki <3

  Reply
 • Kyllä meidän suosikki noista on varmaankin Etelämanner. Mutta ei Bolivian Andien, Ngorongoron, sumuisten vuorten tai Galapagossaarten misemat kauaksi jää. Meillä ei valitettavasti ollut noin aurinkoista säätä Boliviassa, mutta vaikuttavia maisemat olivat joka tapauksessa. Upeita kuvia olet kyllä maisemista saanut otettua, vaikka maisemat ovat todellisuudessa usein vieläkin kauniimpia!

  Reply
 • Anna / Muuttolintu
  16.6.2019 at 00:30

  Ei tule varmaan yllätyksenä, että näistä meikäläisen ehdoton suosikki on Moorea 🙂 Ja Nicaragua hyvänä kakkosena. Mutta monet muutkin on sankolistalla!

  Reply
 • Suunnaton
  16.6.2019 at 22:37

  Muutama tuttu maisema löytyi listalta (Tansanian Ngorongoro ja Toscana), mutta vielä enemmän näkyi toivelistalla olevia paikkoja. Kuvista kauneimpien joukkoon pääsee ehdottomasti Andien flamingokuva. Siinä on sommittelut ja värit kohdallaan!

  Reply
 • Kieltämättä varmaan upeimpia maisemia, jos vaan luoja soisi ja päästäisi edes puoleen noista maisemista! Muuten vaikka Dolomiiteillä en ole käynyt, voisi se olla yksi upeimmista maisemista maailmassa.

  Reply
 • Martina
  17.6.2019 at 09:23

  Kylläpä onkin kauniita maisemia. Omaa sydäntä lähimpänä on Toscana, mutta myös Etelämanner on huikea.

  Reply
  • Jenna / Citylights & Sunsets
   20.6.2019 at 17:55

   Huikeita kuvia ja maisemia! Teleporttaisin itseni mihin tahansa noista maisemista vaikka tältä istumalta, jos se olisi mahdollista.

   Reply
 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista
  17.6.2019 at 22:34

  Nää sun kuvat on kyllä ihan huikeita! Kuva Etelämantereelta on suosikkini. Punaovinen mökki keskellä muuten vähäistä värimaailmaa. Täydellistä! Kiitos Anna-Katri, kun jaat tätä kauneutta 🙂

  Reply
 • Maarit - niceMatkaaja
  19.6.2019 at 13:35

  Upeita maisemia kaikki tyynni, mutta ehkä eniten säväyttivät Bolivia ja Namibia. Molemmat itselläni yhä kokematta. Tosin enpä ole Etelämantereella tai Galapagos-saarillakaan (suuri unelma!) käynyt. Yhä riittää paljon paljon matkustamista ja nähtävää…

  Reply
 • Susanna
  20.6.2019 at 00:30

  Upeita maisemia, suosikkejani noista on merimaisemat ja myös Toscana. Olen mennytkin pari kertaa Rooma-Liguria reitin ja nähnyt siinä reitin varrella Toscanan kukkapeltoja. Tosin myös Toscanan merimaisemat olisi näkemisen arvoisia luulen

  Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  20.6.2019 at 09:42

  Galapagos on kyllä ollut kautta aikojen upeimpia matkakokemuksiamme ja meillähän niitä on jo muutama kertynyt 🙂
  Mooreasta pidin myös. Ngorongoro oli minusta ennakkohypetykseen nähden ei-nyt-niin-mahtava – Serengeti vakuutti enemmän suuruudellaan. Viime aikaisista kokemuksistani saapuminen Nouakchottiin hiekkamyrskyn keskelle oli mieleenpainuva – vaikkei siinä mitään maisemaa ollutkaan!

  Reply
 • Sandra
  20.6.2019 at 10:21

  Ihan mahtavia kuvia ja maisemia! Ja ihanan vaihtelevia, kun olet käynyt niin erilaisissa paikoissa. Menisin mihin tahansa noista milloin vain 🙂

  Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  21.6.2019 at 11:17

  Tuo Bolivian kuva on kyllä upea, olen ihaillut sitä jo monesti. 🙂 Paljon näytti olevan Afrikkaa ja vuoristomaisemaa, mikä ei kyllä yllätä. Itselle upeimpia maisemia ovat olleet 12 Apostoles Great Ocean Roadilla, Krabin sinisenä heijastuvat karstivuoristot, Vietnamin eteläiset ylängöt, Grand Canyon, Yosemiten, Zionin ja Bryce Canyonin maisemat, ne nyt ainakin ensimmäisenä tulevat mieleen. Vaikka jo Euroopassakin on vaikka kuinka monta aivan ihanaa maisemaa… <3

  Reply
 • Anmarien
  21.6.2019 at 17:29

  Olen ollut vähän huolestunut kun en ole viime aikoina haaveillut uusista matkoista, mitään ei ole varattuna ja inspiraatio tuntuu olevan hukassa. Ehkäpä kevään kiireet ja nollaa näyttävä pankkitili ovat olleet syynä tähän. Näiden kuvien jälkeen tunnen kuitenkin matkakuumeen vakaasti nousevan! Jee! Kiitos ihanan mahtavista maisemista ja inspiraatiosta (ainut, joka ei tästä kiitä on varmasti pankkitili).

  Reply
 • Ihania maisemia. ❤️ Monessa paikassa olisi ihana käydä. Varsinkin Galapagos ja Moorea.

  Reply
  • Karri
   28.6.2019 at 09:58

   Komppaan Sandran kommausta. ♥️

   Reply
 • Ihania maisemia kaikki! Omat suosikit listalta olisi tässä tapauksessa Ranskan Polynesia, Ruanda ja Etelämanner, joissa kaikissa omalla tavallaan jotain todella taianomaista ja erilaista. 🙂 Toivottavasti joskus pääsen itsekin kaikissa näissä vielä käymään! Tee ihmeessä toinenkin lista, näitä on aina mukava katsella ja lueskella, samalla voi miettiä omaa toivelistaa ja tehdä uusia mielenkiintoisia löytöjäkin!

  Reply

Leave a Reply