Menu
Matkainspiraatio

Matkakohteiden Bucket List – Osa 2

Jatketaan matkakohteiden Bucket Listan parissa! Tässä toisessa osassa esittelen jälleen 10 kiinnostavaa ja tunnettua matkakohdetta, jotka todennäköisesti keikkuvat usean matkailijan unelmakohteiden listalla syystä tai toisesta. Missään paremmuusjärjestyksessä nämä kohteet eivät todellakaan ole, mutta listaa ja uusia postauksia seuraamalla pääsee varmasti saamaan inspiraatiota ja uusia ideoita tuleviksi reissukohteiksi. Nimittäin muistiinpanoistani löytyy heittämällä varmasti yli 100 vastaavaa enemmän tai vähemmän tunnettua reissukohdetta – niistä tuntemattomimmista puhumattakaan.

Täältä pääset lukemaan ensimmäisen postauksen Bucket List -matkakohteista.

11. Singapore

Kaakkois-Aasian ainutlaatuinen kaupunkikohde Singapore on taidokas yhdistelmä modernia pilvenpiirtäjäkaupunkia ja urbaania viidakkoa. Kaupunki on siisteyden huipentuma, ja miljoonaväestöstään huolimatta äärimmäisen toimiva. Modernin utopististen nähtävyyksien rinnalla kaupungista löytyy kiehtovia markkina-alueita eri kulttuureineen.

Lue postaus kohteesta Singapore.

12. Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunki on Afrikan todellinen matkakohteiden helmi, sillä tämä kiehtova kaupunki tarjoaa suurkaupungin rinnalla loputonta luonnonkauneutta ja runsaasti eri aktiviteettejä. Pöytävuori on yksi kaupungin maamerkeistä, mutta myös kaupungin ympärillä olevat upeat rantareitit houkuttelevat matkailijoita. Kapkaupungista käsin voi myös kokea Etelä-Afrikan upeat viinitilat ja villit safariretket.

Lue postaukset kohteesta Etelä-Afrikka.

13. Pariisi, Ranska

Pariisi ei esittelyjä paljoa kaipaa, sillä tämä ikoninen kaupunki on yksi maailman tunnetuimmista. Pariisista löytyy monia kuuluisia nähtävyyksiä kuten Eiffel-torni, Riemukaari, Louvren museo ja Notre Damen katedraali, mutta myös pariisilainen boheemin tyylikäs elämänmeno kahviloineen, viinibaareineen ja kortteliravintoloineen on monen matkailijan mieleen.

Lue postaukset kohteesta Pariisi.

14. Marrakesh, Marokko

Marrakechin vanha kaupunki eli medina on kiehtova sekoitus mennyttä aikaa ja nykyhetkeä. Tämä Unescon maailmanperintökohde tunnetaan myös nimellä punainen kaupunki sitä ympäröivien tiiliseinien värin ansiosta. Medinan sokkeloisilla kujilla vastaan tulee erilaisia myyntikojuja matto- ja lamppukauppiaineen ja perinteisen näköisten rakennuksien sisäpuolelta voi löytyä ylellisiä palatseja ja reheviä puutarhoja. Marrakechissä kannattaa yöpyä perinteisessä riadissa vanhan kaupungin sydämessä.

Lue postaukset kohteesta Marokko.

15. New York, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen lippulaiva New York saa kokeneemmankin matkailijan haukkomaan henkeä elämänmenollaan. New Yorkin kuuluisimmat kaupunginosat tai kadunkulmat tuntevat kaikki, jotka ovat vähänkään tv:tä sarjoineen ja elokuvineen katsonut. Kaupungista löytyy enemmän tekemistä ja nähtävää kuin yhteen lomamatkaan mahtuu, siitä pitää huolen lukuisat nähtävyydet, maailmanluokan keittiö ja aina käynnissä oleva viihdetarjonta.

16. Waikoto, Uusi-Seelanti

Uudesta-Seelannista löytyy lukuisia käymisen arvoisia kohteita, mutta yksi kuuluisimmista on Waikoton alue pohjoissaarella. Sieltä löytyy massiivisia maanalaisia luolia ja vehreän kumpuilevia niittyjä, joista erottuu jotain erikoista – Taru Sormusten herrasta -elokuvan lavaisteissa käytetty hobittien kylä kaninkolomaisine asumuksineen.

Lue lisää kohteesta Uusi-Seelanti.

17. Jaipur, Intia

Jaipur tunnetaan toiselta nimeltään pinkkinä kaupunkina vaaleanpuna-oranssien terrakottarakennustensa vuoksi. Talot maalattiin samalla sävyllä Ison-Britannian kuninkaan vierailun kunniaksi vuonna 1876. Tämä Rajasthanin osavaltion pääkaupunki kätkee sisäänsä myös entisaikojen maharajojen hulppeita palatseja, joiden loisto on säilynyt näihin päiviin asti.

Lue lisää kohteesta Intia.

18. Ranskan Polynesia

Varmasti jokainen matkailija on joskus huomannut haaveilevansa Bora Boran, Tahitin tai Moorean paratiisisaarista. Nämä sijaitsevat Ranskan Polynesiassa Tyynellämerellä, mutta saarikokonaisuus käsittää yli 100 kuvankaunista saarta. Joukossa on niin sademetsien peittämiä vulkaanisia saaria kuin postikorttimaisia atolleja. Rantaloman ja sukeltamisen rinnalla Ranskan Polynesia on paras paikka valaiden bongailuun.

Lue lisää kohteesta Ranskan Polynesia.

19. Kairo, Egypti

Egyptin pääkaupungista Kairosta löytyy maailman merkittävimpiä kulttuuriaarteita ja muinaishistorian mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä, kuten yksi maailman erityisimmistä ihmeistä, Gizan pyramidit. Modernin metropolin kaoottisuudelle vastapainoa tarjoavat sen vanhan kaupungin vuosisatojen takainen tunnelma sekä seesteinen Niilijoki, jota pitkin veneet lipuvat verkkaisesti.

Lue lisää kohteesta Egypti.

20. Dubai, Arabiemiraatit

Dubai on kiistatta yksi maailman glamoureimmista kaupunkikohteista, jossa överit pilvenpiirtäjät ja luksushotellit kilpailevat matkailijoiden suosiosta. Kaupungin ravintolatarjonta ja shoppailumahdollisuudet ovat vertaansa vailla. Modernin kaupunkielämän vastapainoksi Dubai tarjoaa myös rantarentoutumista ja kultturellimpaa vanhaa kaupunkia. Kaupungin ihmisoikeuspolitiikasta voidaan olla montaa mieltä, mutta siitä huolimatta Dubai on yksi maailman suosituimmista kaupunkikohteista.

Lue lisää kohteesta Dubai.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

  • Tässä olikin monta kohdetta missä en ole käynyt. Singapore eikä Arabimeritaatit, joissa konetta usein tulee vaihdettua, eivät ole ns. omalla listalla, mutta Ranskan Polynynesia kieltämättä on yksi ns. unelmakohde.

    Reply
  • Anna
    15.9.2022 at 14:01

    Taas alkaa matkahermoja kivasti kutkutella, kun lukee näitä sun listoja 😄 Näistä kohteista mulla on seuraavana kiikarissa New York, jota kyllä odotan innolla. Jostain syystä se on jäänyt käymättä, vaikka USA:ssa muuten olen käynyt.

    Reply

Leave a Reply