Menu
Matkainspiraatio

Matkakohteiden Bucket List – Osa 1

Matkakohteiden bucket list tulisi löytyä jokaiselta vähänkään matkailusta ja maailman näkemisestä kiinnostuneelta. Nimittäin bucket listan laatiminen auttaa ensinnäkin kartoittamaan, mitä kaikkia upeita ja erilaisia kohteita maailmasta löytyy, ja kun niihin on perehtynyt, voi joukosta valita mieleisensä seuraaviksi matkakohteiksi. Matkasuunnittelu on mukavaa puuhaa, ja vielä mielenkiintoisempaa siitä tekee erilaiset listaukset, on ne sitten omia haavekohteita vaikka eri matkailuteemojen ympäriltä tai yleisempiä listauksia maailman tunnetuimmista reissukohteista ja -elämyksistä.

Haaveiletko matkasta maailman upeimpiin kohteisiin? Ota tästä talteen muutamia todellisia bucket list -kohteita, jotka kannattaa kokea ainakin kerran elämässä. Tässä tulee matkakohteiden bucket listan 10 ensimmäistä kohdetta – jatkoa näille on luvassa lähiaikaina useamman postauksen verran!

1. Indonesia

Indonesiasta löytyy toinen toistaan houkuttelevimpia saaria, joista ei seikkailua puutu. Moni matkailija aloittaa Indonesiaan tutustumisen Balilta, joka on täydellinen lomakohde surffirantoineen, trooppisine sademetsineen ja kumpuilevine tulivuorimaisemineen. Kun Bali on nähty, voi katseen kääntää muille saarille – miten olisi esimerkiksi purjehdusretki Komodolle komodonvaraaneja ihmettelemään tai sukellusmatka Raja Ampatin henkeäsalpaavan upeisiin postikorttimaisemiin?

Lue kaikki postaukset kohteesta Indonesia.

2. Rooma, Italia

Kaikki tiet vievät Roomaan, sanotaan, eikä syyttä. Tämä Italian tunnetuin kaupunki pitää sisällään eri kerroksia historiaa ja kulttuuria, sekoitettuna italialaisella rennolla elämänmenolla. Maailman kuuluisimmat nähtävyydet, kaunis arkkitehtuuri sekä tunnelmalliset kujat konstailemattomine ravintoloineen antavat syyn viipyillä kaupungissa pitkään ja palata sinne takaisin yhä uudelleen.

Lue kaikki postaukset kohteesta Rooma.

3. Bhutan

Ukkoslohikäärmeen maana kutsuttu Bhutan on mystinen matkakohde, jonne matka on todellinen elämys. Upeat Himalajan vuoristomaisemat, rauhallinen buddhakulttuuri, lukuisat luostarit ja linnoitukset sekä bhutanilainen perinteinen elämänmeno tarjoavat matkailijalle kiehtovan kokonaisuuden. Pisteenä i:n päälle on vaellus jyrkänteen reunalla sijaitsevaan Tiikerinpesä-luostariin.

Lue postaus kohteesta Bhutan.

4. Rio de Janeiro, Brasilia

Rio de Janeiro on ympäröiviltä puitteiltaan maailman kaunein kaupunki. Suurkaupunkia valvoo jättikokoinen kristuspatsas, jonka edessä levittäytyy Rion kuvankaunis luonnonsatama. Sokeritoppavuori ja sitä ympäröivät vehreät vuoret muodostavat valkoisten kilometrejä pitkien hiekkarantojen ja metropolin talojen kanssa maiseman, jolle ei löydy vertaista maailmassa. Rion sijainti onkin listattu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Lue postaukset kohteesta Rio de Janeiro:

5. Etelämanner

Matka Etelämantereelle on ehdottomasti kerran elämässä -elämys. Tämä yksi maailman syrjäisimmistä paikoista on hankala saavuttaa, mutta perille päästyään matkailija palkitaan henkeäsalpaavilla koskemattoman valkoisen erämaan maisemilla. Tuulen ujelluksen rinnalla voi kuulla valaiden laulun.

Lue kaikki postaukset kohteesta Etelämanner.

6. Havanna, Kuuba

Havannasta voi vielä päästä aistimaan palan mennyttä aikaa ja kuihtuvaa kommunismia. Harvasta paikasta löytää enää vastaavaa arkkitehtuurin rapistuneen kaunista loistoa. Kuuban pääkaupungin värikkäästi maalatut vuosisatoja vanhat rakennukset ja pastellinsävyiset vintage-autot luovat valokuvauksellisia kohteita minne tahansa keskustan pääkaduilla katsookaan. Havanna tarjoaa myös kuubalaista elämänmenoa salsan rytmeineen ja rappioromanttisine ravintoloineen.

7. Sidi Bou Said, Tunisia

Tunisiassa sijaitseva Sidi Bou Said on varmasti yksi Afrikan kauneimpia kaupunkeja, sillä tämä vain noin 6000 asukkaan kaupunki on rakennettu Välimeren rannalla kohoavalle jyrkänteelle. Omanlaisen ja myös äärettömän kuvauksellisen tästä pienestä kaupungista tekee sen rakennustyyli – kaikki rakennukset ovat valkoisia, mutta niiden ikkunat ja ovet ovat turkoosinsinisiä.  Pikkukaupungin merenrannan poukamista löytyy turkoosin meriveden huuhtomia pehmeitä hiekkarantoja.

Lue postaus matkakohteesta Sidi Bou Said.

7. Tokio, Japani

Japani on kokonaisuutena aivan oma maailmansa, mutta kirsikkana koko kakussa on ehdottomasti sen pääkaupunki Tokio. Kaupunki sykkii neonvaloissa ja pilvenpiirtäjät kurkottelevat taivaisiin, mutta samalla kaupunki tarjoaa myös kauniita puistoja kirsikkapuineen, jotka varsinkin keväällä ovat jo nähtävyys itsessään kukkaloistossaan. Tokiossa ei voi myöskään olla aistimatta Japanin rikasta kulttuuria ja historiaa.

9. Petra, Jordan

Petran rauniokaupunki on yksi maailman kiehtovimmista nähtävyyksistä. Etelä-Jordaniassa sijaitsevaa muinaista nabatelaista kaupunkia ympäröivät kauniit punaiset kalliot ja jyrkät rotkot. Paikka on saanut paistatella myös valkokankaalla Indiana Jones -elokuvassa, joten ei ihme, että tämä ikiaikainen arvoituksellinen kaupunki on Jordanian ellei koko Lähi-Idän suosituin turistinähtävyys.

Lue postaus matkakohteesta Petra, Jordan.

10. Sydney, Australia

Sydney on maailmankuulu suurkaupunki, josta löytyy yksi rakennustaiteen omaperäisimmistä ja kuuluisimmista rakennuksista, Sydneyn oopperatalo. Suurkaupungin vilinän ja viihteen rinnalla Sydney tarjoaa kilometrejä pitkiä surffirantoja ja rentoa australialaista rantaelämää.

Lue lisää matkakohteesta Australia.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

2 Comments

 • Tässä olikin paljon hyviä kohteita. Itse en ole käynyt vielä Sidi Bou Saidissa enkä Petrassa. Myös Bhutan on käymättä, mutta sinne oli jo matka pitkälti ajankohtaa myöten suunniteltu, mutta korona peruutti ne suunnitelmat silloin. Edelleen siellä kaiketi taitaa olla joku päivä karanteenia luvassa, niin omalla kohdalla tuo matka saa odottaa aikaa, kun korona ei enää siihen vaikuta.

  Muutoin nuo muut, joista itselläni on kokemusta, kaikki ovat kyllä paikkoja, joissa kannattaa joskus käydä. Indonesiassa en ole käynyt Balilla, mutta Komodo ja Raja Ampat ovat tuttuja, ja varsinkin jälkimmäinen on kaiken vaivan arvoinen (myös ja jopa erityisesti snorklaten).

  Reply
  • Anna-Katri
   8.9.2022 at 19:41

   Mukava kuulla, että löytyi myös sinun mielestä hyviä kohteita. Tätä listaahan voisi jatkaa vaikka kuinka, nopeasti sain heti ainakin 50 kohdetta kasaan niistä “perinteisistä” ja jos otetaan mukaan vähän vähemmän tunnetut niin varmasti olisin kohta laatimassa postausta sadasta bucket list -kohteesa. 😀 Itseasiassa kuulin juuri, että Bhutan on poistanut karanteenirajoitukset tässä hiljattain (tai ainakin laskenut ne vain muutaman päivään), joten kannattaa ehdottomasti ottaa matkan suunnittelu uudelleen työnalle. 🙂

   Reply

Leave a Reply