Menu
Kypros

Suunta Kyprokselle!

passiMihin viimeinen kuukausi oikein katosikaan? Vastahan palasin Suomeen takaisin kesälomamatkaltani ja nyt tiedossa on seuraava matka, jonka itseasiassa olen jo keväällä varannut. Hassua, että varausta tehdessäni mietin, että syyskuussa olisi jo syksy Suomessa täydessä käynnissä ja siinä vaiheessa kesälomamuistot karisseet viimeistään mielestä unohduksiin. Mutta nyt arkikiireiden tempaistua mukaansa, tuntuu, etten ole ehtinyt paljoa arjesta nauttimaan, kun jo seuraava loma on edessä. Eipä sillä, että valittaisin tilanteesta – matkalle lähtö on aina yhtä jännää, vaikka edellisestä ei olisi kuin muutama viikko aikaa!

passiTällä kertaa matkani on jännä myös siitä syystä, ettei kyseessä ole ihan perinteinen lomamatka. Suunta käy kohti turistien suosimaa Kyprosta, mutta tällä matkalla on asteen syvällisempi tarkoitus. Lähden nimittäin matkalle isäni kanssa, joka on 70-luvulla ollut Kyproksella usean vuoden rauhanturvaajana, ja nähnyt hieman toisenlaisen maailman siellä kuin miten Kypros näyttäytyy nykypäivänä matkailijoille. Tällä matkalla tarkoituksena onkin kiertää samoja paikkoja, missä isä on aikanaan ollut, ja voin sanoa, että omalla kohdallani tunnelataus tälle matkalle on melkoinen. Viimeiset viikot olenkin selvitellyt vanhoja rauhanturvaajien alueita, kontaktoinut niin Suomen suurlähetystöä kuin suomalaisten rauhanturvaajien liittoa kartoittaen oikeita osoitteita ja mahdollista pääsyä sotilasalueille. Tämän lisäksi on toki tarkoitus nauttia myös Kyproksesta muutenkin huristellen vuokra-autolla ympäri saarta ja pysähdellen nauttimaan saaren karun kauniista maisemista kaupunkien lisäksi.

Katsotaan kuinka hyvin pystyn matkan ajalta päivittämään kuulumisia tänne blogin puolelle, mutta varmasti ainakin snapchatin puolella pieniä paloja matkalta tulen jakamaan – Snapchatistä löydät minut nimimerkillä adalminassecret.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

8 Comments

 • Kirsikka
  8.9.2015 at 19:26

  Pääsittekö perille hiekkamyrskystä huolimatta?

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:29

   Päästiin kyllä! Vasta paikalla ollessa huomasin uutisista hiekkamyrskyn pyyhkäisseen saarelle ja ensimmäisenä päivänä tämän taisi huomata utuisena säänä.

   Reply
 • Sari
  8.9.2015 at 21:16

  Kuulostaa niin mielenkiintoiselta ja nostalgiselta reissulta! Antoisaa matkaa ja hauskaa yhdessäoloa teille molemmille!

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:30

   Kiitos matkatoivotuksista! Nyt matkalta on jo palattu, mutta voin kyllä koko sydämestäni sanoa että oli upea matka!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  8.9.2015 at 21:36

  Jos isällesi vaan sopii, niin käykää ihmeessä myös saaren pohjoisosissa. Me kävimme joku vuosi sitten, majoittuen Nikosiaan, josta kävimme myös Pohjois-Kyproksen puolella parikin kertaa.

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:31

   Pohjois-osa olikin isäni toivelistalla, joten siellä kävimme niin Nikosiasta jalkaisin kuin autolla ihan rannikolle saakka. Kypros oli kyllä ihana saarikohde – paljon erilaista nähtävää, ja vieläpä nuo kaksi hieman erilaista saaren osaa.

   Reply
 • Susanna
  9.9.2015 at 21:15

  Hyvää matkaa!

  Reply
  • Anna-Katri
   18.9.2015 at 20:31

   Kiitos! 🙂 Kotiin onkin jo haikein mielin palattu…

   Reply

Leave a Reply