Menu
Maailman makuja

Etelä-Amerikan makuja – Ravintola BBQ House

Kaupallinen yhteistyö: Hok-Elanto

 

Viinipullon tamminen korkki sanoo terävästi plop, kun tarjoilija avaa pullon. Punaviini solisee kiehtovasti sen päästessä pullosta viinilasiin ja pyörähtäessään lasin reunojen ympäri ennen kuin aavistuksen luumuisen värinen argentiinalainen malbec asettuu paikalleen lasin pohjalle. Nuuhkaisen kevyesti tummanpuhuvaa punaviiniä ennen kuin otan lasista pienen maistiaisen. Pyörittelen sen täyteläistä makua suussani hetken, suljen silmäni ja nojaudun tuolissa taaksepäin. Ravintolan kaiuttimista kantautuvat letkeät lattarirytmit, ja kuunnellessani käheä-äänistä espanjalaista laulajaa, luulen hetkellisesti tunnistavani biisin ja mieleni karkaa Etelä-Amerikan matkamuistoihini. Huokaisen. Vaikken nyt Etelä-Amerikassa olekaan, on sentään perjantai ja viikonloppu edessä täällä Helsingissä. Sekä minulla että ystävälläni on takana kiireinen työviikko, mutta päätimme väsymyksestä huolimatta pitää kiinni dinneritreffeistämme, sillä mikä olisikaan parempi tapa päästä viikonloppufiilikseen kuin illallishetki kera hyvän ystävän ja tietenkin matkasuunnitelmien?

Tällä kertaa ravintolaksi valikoituu eteläamerikkalaistyylinen BBQ House oikeastaan siitä syystä, että ystävälläni on tiedossa seuraavaksi reissu Argentiinaan ja sieltä edelleen Etelämantereelle – siis vastaava matkapätkä, jonka itse tein maailmanympärimatkallani seikkaillessani Etelä-Amerikassa. Joten näiden eteläamerikkalaisten herkkujen äärellä ystäväni pääseekin nyt intoilemaan tulevasta matkastaan, kun minä taas kaihoisasti muistelen omia hetkiäni tuolla mantereella. BBQ Housen ruokalistaa silmäillessäni sen lukuisista pihvivaihtoehdoista mieleeni tulvahtavat muistot Argentiinan Saltalta, jossa nautin ehkä elämäni parhaan barbeque-lounaan ratsastusretken jälkeen. Lasista löytyi toki tuolloinkin täyteläistä argentiinalaista punaviiniä, en vain tosin enää muista oliko se malbeciä vai jotakin muuta. Mutta sen ainakin muistan, että argentiinalaiset jos ketkä osasivat barbeque-nautiskelun pitkän kaavan kautta!

Nyt pöytäämme kannetaan alkupalaksi jaettavaksi neljän tapaksen lajitelma, seleção de quatro tapas, josta löytyy niin serranokinkkua ja manchegojuustoa, jättikatkarapuja ja avokadomoussea, batamolea ja friteerattuja maissilastuja sekä hunajaglaseerattua ylikypsää porsaankylkeä, talon coleslaw’ta ja bataattichipsejä. Alkupalan jälkeen Barbeque Housen pääruokavaihtoehdot tuottavat pientä valinnanvaikeutta, sillä erilaisten valmiiden annosten lisäksi paikan bravuuri on laavakiviuunissa valmistetut erilaiset pihvit, joihin voi koota lisukkeet oman valinnan mukaan. Nyt päädymme molemmat tilaamaan suomalaiset naudan sisäfileestä valmistetut pihvit, ja siinä missä itse otan lisukkeena friteerattua bataattia sekä pimiento de padron -paprikoita, ystäväni aprikoi bataattiranskalaisten lisäksi broccoliinien ja chimichurritomaattien sekä pinaatti-fenkolisalaatin välillä. Myös maalaisranskalaiset maustettuna manchegojuustolla kuulostavat herkulliselta vaihtoehdolta!

Kun lopulta pääsemme jälkiruokalistan kimppuun, on ilta ulkona jo alkanut pimentymään. Lasitetun terassin ulkopuolella kimmeltävät kaupunginvalot tuovat sisään omanlaista tunnelmaa ja ravintolan modernin cowboy-henkinen sisustus palmupuineen houkuttelee viipymään vielä hetken pidempään. Vaikka olemmekin jo täynnä tuhdeista pihviannoksista, toteamme vatsassa aina olevan tilaa jälkiruualle. Niinpä nautimme kepeän espanjalaisen cavan kera mojitopannacottaa ja tuoreita hedelmiä sekä talon crème brûléeta ja tuoreita marjoja. Tässä vaiheessa keskustelumme matkasuunnitelmista onkin jo kääntynyt sinkkunaisten ihmissuhteiden puolelle, ja toteamme kuin yhdestä suusta, että BBQ House soveltuisi erinomaisesti myös vaikkapa mutkattomille ensitreffeille rennon tunnelmansa ja konstailemattoman ruokalistansa ansiosta, helppoa sijaintia Kampin keskuksessa unohtamatta.

BBQ House

Kampin keskus (1.kerros, Tennispalatsin aukion puolella), osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Pöytävaraukset: Netistä tai soittamalla puh. 010 76 64570

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

12 Comments

 • Yök
  7.10.2018 at 20:33

  Tuo sun naamas ja ilmees on kyllä niin etovia joka kuvassa.

  Reply
  • Anna-Katri
   7.10.2018 at 21:48

   No mutta silti palaat tänne aina uudelleen naamaani katselemaan. 😉

   Reply
 • Päivi
  8.10.2018 at 10:02

  Hei!
  Pakko kommentoida näin maanantaiaamun kiukussa. Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Eikö käytöstapoja ole opittu kotona? Nimimerkin turvin kommentoidaan rumasti. Ilmeisesti näillä ressukoilla ei mene kovin hyvin ja pahaa oloa pitää kaataa sitten muiden niskaan. Hävettää ja kiukuttaa. Älä anna tuollaisten epäasiallisten kommenttien häiritä, vaan jatka samaan malliin!

  Reply
  • Samaa mietin itsekin täällä. Ei pidä välittää tuollaisista! 🙂 BBQ House on tullut itselle tutuksi useampaan otteeseen, sillä olin ennen HOK-Elannolla töissä. Ehdottomasti kyseisen ketjun parhaimmat pihvit saa kyllä täältä ja palvelu pelaa aina hyvin.

   Reply
   • Anna-Katri
    9.10.2018 at 19:36

    No näitä kiukkukommentteja aina silloin tällöin blogiin putkahtaa, ei pidä niistä nyt niin hätkähtää. 🙂 BBQ House oli kyllä positiivinen ylläri, mutkaton paikka ja se pihvivalikoima lisukkeineen niin jees!

    Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:35

   Kiitos Päivi, olen ihan samaa mieltä, ettei hyviin käytöstapoihin kuulu kenenkään ulkonäön arvostelu. Hieman ala-arvoista puuhaa. Haluaisinpa nähdä, mitä tämä ihminen sanoisi minulle kasvotusten – uskaltaisiko töksäyttää saman kommentin täysin tuntemattomalle ihmiselle live-tilanteessa. Mutta joo, ei näistä nyt niin kannata ottaa nokkiinsa – toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos… 🙂

   Reply
 • Ihastunut
  8.10.2018 at 20:59

  Ei voi kanssa ymmärtää. Kerta kaikkiaan upea nainen!

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:37

   Kiitos, hyvä etteivät kaikki ole näitä negailijoita. 🙂

   Reply
 • Gythie
  9.10.2018 at 11:53

  Kun ihminen hakee julkisuutta, on päivänselvää että kaikelaista kritiikkiä tulee.
  On vaan asennoiduttava sillä tavalla, että kaikki eivät ylistä.
  Maailmasta ei varmaan löydy miltään alalta ihmistä, jota kaikki ihailisivat.
  Ylläolevan kommentoijan mielestä asia on noin ja hän on käynyt ilmaisemassa sen.
  Ulkonäkö on niinkuin Luoja on luonut ja tavat, niinkuin itse tahtoo.
  En osaa arvioida kommentoijaa hyviin tai huonoihin menestyjiin, ehkäpä hän on kovinkin menestynyt sekä kaunis.
  Eikä nekatiivisten kommenttien taustalla ole aina kateus, se voi olla hyvinkin ihan jotain muuta.
  Mutta kauniita maisemakuvia olet maailmalta ottanut ja kun nykyään ihmiset matkustavat paljon, niin joissakin blogeissa näkee paljon samaa maisemaa.
  Mutta sinullehan se on tärkeämpi, koska olet ollut siellä maisemassa konkreettisesti, vai kuinka?

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 19:32

   Siis öö, kuka hakee julkisuutta? 😀 Mielestäni on ala tai tilanne mikä tahansa, ei hyväkäytöksiset ihmiset koskaan alennu kritisoimaan toisen ulkonäköä vaikka se ei miellyttäisikään. Eikä toisaalta kommentin perusteella voi tehdä mitään syväanalyysiä kommentin jättäjästä, saati sitten hänen ulkonäöstään. Ja mitä tulee maisemakuviin, niitä varmasti jokainen tallentaa matkoilta omaan tyyliinsä, olipa maisema sitten nähty muissa blogeissa tai ei tai oli sitten itse kuvassa mukana tai ei. Mutta kiva kuulla, että maisemakuvani mielyttävät!

   Reply
 • Stacy Siivonen
  12.10.2018 at 00:14

  Ihmettelen kanssa ensimmäistä kommentoijaa. Onneksi minä en näytä naamaani juuri missään, tulisi varmasti aika musertava palaute. Mutta eipä puhuta sairaista ihmisistä, muuten menee sairauskertomukseksi.
  Etelä-Amerikkalainen ruoka ja lattarit kuulostavat samalta kuin eurooppalainen ruoka ja musiikki, toisin sanoen, ei kerro yhtään mitään. En ole koskaan edes kysynyt, ymmärtävätkö he lattareita, eihän kalakaan tiedä uivansa vedessä. Heille siis lattareissa on valtava skaala erilaista musiikkia ja eroa on yhtä paljon kuin Georg Malmstenilla ja Katri Helenalla eli ulkopuolisen korvin ei yhtään mitään. Sama pätee tietysti ruokaan. Tuo ei ollut minulle yhtään eteläamerikkalaista ja tekee mieli pistäytyä Argentiinassa, jos siellä safkat ovat tuota luokkaa, tai vaikka Brasiliassa tai perehtyä Perun ruokaan paremmin kuin viimeksi. Sama pätee tietysti musiikkiin.
  Tietty suomalaisilla on jo yhteys tangoon ja se on jo pelkästään syy sille, etten ainakaan tangon kanssa ole koskaan tekemisissä, jos menenkin Argentiinaan.

  Reply
  • Anna-Katri
   13.10.2018 at 13:49

   Onneksi matkablogeissa aika harvoin näitä ulkonäkökomentteja on, mutta välillä tosiaan jotain joukkoon sattuu. 🙂 Ja Argentiina on muuten ihan super matkakohde, rakastuin erityisesti Buenos Airesiin joten sitä suosittelen!

   Reply

Leave a Reply