Menu
Pariisi / Ranska

Saint-Ouen – Pariisin suurin kirpputori

pariisi pariisi pariisiJos Pariisin pääostoskadut on jo nähty, mutta matkalaukussa on vielä tilaa muutamalle tuliaiselle tai matkamuistolle, tarjoaa Pariisi lukuisia vaihtoehtoisia ostospaikkoja second hand -putiikkien muodossa. Ihan keskustakortteleistakin voi löytää pieniä liikkeitä, joiden hyllyt ja rekit pursuilevat käytettyä tavaraa, mutta jos erityisesti antiikkiset aarteet on mielessä, kannattaa silloin suunnata keskustasta poispäin kohti Pariisin pohjoisosaa. Saint-Ouenin hieman hämärältä vaikuttavalta alueelta nimittäin löytyy Pariisin isoin kirpputorin ja antiikkimarkkinoiden yhdistelmätapahtuma, josta voi tehdä todellisia löytöjä – ja toisaalta löytää myös jotain sellaista, jota et tiennyt tarvitsevasikaan.

pariisi pariisipariisiSaint-Ouenin kirpputori on yksi suuri ulkoilmabasaari, joka koostuu yhteensä 15 eri markkina-alueesta. Jokaisella alueella on oma teemansa ja eri tyyppiset myyjänsä, joten voisinkin sanoa, että alueelta löytyy lähes takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Itseäni kiinnosti ennen kaikkea pienet sisustus- ja taidelöydöt, joten suuntasimmekin Vernaisonin markkina-alueelle ensimmäisenä. Ja siellä sitten vietinkin koko päivän pientä lounashetkeä lukuun ottamatta. Elokuun lomakuusta johtuen osa alueen kojuista oli kiinni, mutta siitäkin huolimatta esillä oli vaikka mitä aarteita kun vaan jaksoi käydä läpi tavaraviidakkoa.

Yhdessä kojussa esillä oli vanhoja mainosjulisteita, toisessa vintage-koruja, kolmannessa kristallilaseja ja hopeisia aterimia, neljännessä antiikkisia taulukehyksiä ja vanhoja maalauksia, viidennessä merkkilaukkuja ja -kenkiä, kuudennessa pieniä sisustusesineitä, seitsemännessä huonekaluja – eli lähes kaikkea mahdollista. Päivän päätteeksi huomasinkin tehneeni mitä kivoimpia pieniä löytöjä kotini sisustusta piristämään, toinen seikka sitten onkin kuinka sainkaan kaikki mahtumaan matkalaukkuihini kesän jälkeen takaisin Suomeen suunnatessani…

pariisi pariisi pariisi

Saint Ouenin kirpputori

138/140 Rue des Rosiers, 93400 Saint-Ouen, Ranska
Avoinna ma klo 10-17, la klo 9-18 ja su klo 10-18.
Paikalle pääsee Pariisin keskustasta mm. metrolinjoilla 4 (pysäkki Porte de Clignancourt) ja 13 (pysäkki Garibaldi).
Muistathan varata käteistä mukaan.

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

No Comments

    Leave a Reply