Menu
Intia

Seikkailu Intian Himalajalla kutsuu!

Terkut Munchenin lentokenttäloungesta! Tänä aamuna herätyskello pärähti päälle 3.45 ja koska edellisenä iltana väsäsin viimehetken työjuttuja vielä ilta yhdeltätoista ennen kuin aloin pakkaamaan loput tavarat kasaan, voin sanoa, että nuo pari nukuttua tuntia eivät hirveästi vieneet väsymystään mennessään… Mutta eihän tässä auta muuta kuin ottaa lisää kahvia (tai skumppaa) koneeseen ja nauttia tästä reissuelämästä! Nimittäin tämän vaihtostopin jälkeen hyppään Delhiin menevään koneeseen ja aloitan parin viikon reissuni Intiassa. *

Viimeksi sooloseikkailin Intiassa vuosia sitten kiertäen kultaisen kolmion kierroksen Delhin, Jaipurin ja Accran välillä, poiketen myös Ranthamboren luonnonpuistossa bongailemassa harvinaisia bengalintiikereitä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Nyt kuitenkin edessä on vähän erilainen seikkailu, nimittäin parin Delhi-yön jälkeen hyppään jälleen lentokoneeseen ja suuntaan Srinagariin, eli Pohjois-Intian Nepalin ja Pakistanin väliin jäävälle Jammun ja Kashmirin alueelle. Sieltä reissuni jatkuu ympäri näitä maan pohjoisosia mitä upeammissa maisemissa, jossa Himalajan lumihuippuiset vuoret kohoavat mahtipontisina useiden kilometrien korkeuteen ja vuorien väliin jäävissä solista saattaa löytyä niin turkoosina välkehtiviä vuoristojärviä kuin vanhoja vuoristokyliä. Sain myös kuulla, että tulen viettämään neljä yötä yli 4000 metrissä, osittain telttaillen, joten tällä reissulla tullaan reissukestävyyden lisäksi kokeilemaan ohutta ilmanalaa sitten Bolivian Andien jälkeen.

Jännittävää tästä reissusta tekee ehkä erityisesti se tosiasia, etten miellä Intiaa jotenkin ollenkaan vuoristomaaksi, ja en totta puhuttaessa edes tiedä mitä kaikkea seuraavan parin viikon matkakohteisiin lukeutuukaan. Sen mitä olen saanut meille bloggaajille perustetun whatsapp-ryhmän kautta tietää on ollut useammat häkellyttävän upeat valokuvat mitä erikoisemmista vuoristomaisemista sekä paikallisten innostus ja ilo ottaa meidän kansainvälinen ryhmä paikalle ja näyttää maataan ja kotiseutujaan. Vaelluskengät, otsalamppu ja vuoristotaudin lääkkeet on pakattuna mukaan, ja nyt ei auta muuta kuin toivoa, että kroppani kestää tämän seikkailun, enkä joudu palaamaan maitojunalla takaisin alaspäin vuorten rinteiltä.

Mutta seuraavaksi edessä on vajaan 8 tunnin työntäytteinen lento, ennen kuin ennen keskiyötä saavun New Delhiin. Siellä vietän ensimmäisen yön paikallisen perheen pyörittämässä pienessä bed&breakfast-paikassa, joten katsotaan jos pääsen jakamaan tunnelmia sieltä suoraan Instagram-tilini storiesin puolelle! Kannattaa muutenkin laittaa Insta-tilini seurantaan, sillä koko reissun ajan laitan wifi-yhteyksien niin salliessa aina ajankohtaisimmat jutut ensimmäisenä sinne!

* Olen matkalla mukana Goamit Adventuresin kutsumana ja sponsoroimana. 

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

6 Comments

 • Nicola
  18.9.2018 at 15:12

  Ihanaa reissua, ja täytyykin ahkeraan katsella Instan puolelta näkymiä. 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 22:05

   Thanks, yritinkin laittaa Insta Storeihin juttuja aika reaaliaikaisesti sen minkä nettiyhteyksiltä pystyin. 🙂

   Reply
 • Frida Ingrid - Ikimatkalla
  18.9.2018 at 22:06

  Ihanaa ja jännittävää matkaa! 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 22:06

   Kiitos paljon! Reissuun lähtö on kyllä aina yhtä jänskää!

   Reply
 • Marttiina / Onioni.fi
  22.9.2018 at 13:53

  Hyvää matkaa! 🙂 Mielenkiinnolla seuraan!

  Reply
  • Anna-Katri
   9.10.2018 at 22:06

   Jee, kiitos – toivottavasti Insta Storiessa pääsit mukaan matkatunnelmiin!

   Reply

Leave a Reply