Menu
Yleinen

Seikkailut Etelä-Amerikassa -sarja jatkuu

IMG_1637_galapagos

Etelä-Amerikasta aiemmin aloittamani matkaseikkailut-sarja saa vihdoinkin jatkoa, sillä matkapäiväkirjojen löytymisen lisäksi sain osan niistä sadoista kuvista kahlattua läpi. Nyt tarinat odottavat niiden uudelleen eloon herättämistä täällä matkablogini puolella. Vuonna 2011 Etelä-Amerikkaan tekemäni matka oli yksi isoimpia unelmieni täyttymyksiä, ja vielä vuosien jälkeenkin noiden kokemusten muistelu ja valokuvien näkeminen saa aikaan häkellyttävän tunnekuohun, niin upea matka oli kyseessä.

Jo julkaistuissa postauksissa vietin rantapäiviä Rio de Janeiron rannoilla ennen kuin suuntasin ihastelemaan Brasilian ja Argentiinan välissä jylisevää upeaa luonnonnäytöstä, Iguazun vesiputouksia. Brasiliasta matka jatkui Peruun – ensin totuttelemaan ohueen ilmanalaan Cuscoon ja sieltä Inca Railillä läpi melankolisten maalaismaisemien ennen kuin pääsin näkemään yhden maailman ihmeistä, Machu Picchun. Perussa ihastelin myös sen upeita vuoristomaisemia ja värikkäitä markkinoita sekä hämmästelin Lake Titicacan kelluvia kaislalauttoja. Ecuadorin Quiton kauniissa hotellissa hengähdin hetkisen kaikesta kokemastani ennen ennen kuin oli aika jatkaa matkaa kohti seuraavia seikkailuita.

Seuraavissa postauksissa tullaan ihmettelemään Galapagos-saarten jättiläiskilpikonnia sekä saaren mystisiä luontomaisemia ja hassuja eläimiä, seikkailemaan Pantanalin suistoalueella Brasiliassa jättiläissaukkojen jalanjäljissä, viettämään eristäytynyttä elämää Amazonin sademetsän siimeksessä ja näkemään vaaleanpunaisen villidelfiinin lisäksi mitä upein auringonlasku piskuisella jokilaivalla Amazon-joen varrella. Lisäksi luvassa tuttuun tapaan myös matkavinkkejä.

Jos siis olet valmis huikeisiin luontoseikkailuihin, kannattaa pysyä seuraavat viikot kuulolla, sillä huomisesta alkaen postauksia alkaa tulemaan!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Katja
  2.3.2016 at 20:31

  Huikeita seikkailuita! Tuntuu vatsanpohjassa asti, kun näitä lueskelee, kiitos! 🙂 Erityisesti matka Macchu Picchulle on suuri haaveni, joka on aivan pakko toteuttaa lähivuosina. Ja ajattelisin yhdistää siihen useampia muita Etelä-Amerikan kohteita, kun kerta sinne asti matkustaa. Mihin vuodenaikaan olit Etelä-Amerikassa ja miten pitkän reissun teit? Mitä vuodenaikaa/kuukautta suosittelisit matka-ajankohdaksi?

  Reply
  • Anna-Katri
   3.3.2016 at 19:53

   Kieltämättä itselläni vähän mahanpohjasta ottaa, kun vuosien jälkeen näitä kuvia olen nyt käynyt läpi. 🙂
   Suosittelen ehdottomasti kokemaan Machu Picchun – se on oikeasti jopa upeampi mitä kuvissa näkyy! Olin Etelä-Amerikassa maalis-huhtikuussa, ja silloin oli mielestäni mitä parhain aika matkustaa. Ei ei siis liian kuuma tai kylmä, ja hieman pahimman turistisesongin ulkopuolella. Olin reissussa noin 6 viikkoa yhteensä, mutta olisin helposti voinut olla kauemminkin. Vinkiksi voisin antaa kohteiden suunnitteluun, että välimatkat tuolla on yllättävän pitkiä eli jos aikaa on vähän niin kannattaa ennemmin tsekkailla lentoja. Liman ja Iguacun välillä avattiin juuri tuolloin suora lentoyhteys, joten hyödynsin muun muassa sitä. 🙂
   Jos sinulla tulee mitä tahansa muuta mieleen, niin kysele ihmeessä – autan mielelläni matkasuunnitteluissa. 🙂

   Reply
 • Katja
  3.3.2016 at 23:37

  Kiitos paljon vastauksistasi 🙂 Tiedän siitä tunteesta, joka mulle tulee tulevia matkoja ajatellessa ja tällaisia ihania matkapostauksia lukiessa, että tietyt matkat on todella mun suuria unelmia ja nyt on aika tehdä jotain niiden saavuttamiseksi. Jo useamman vuoden mielessä on ollut huikeita matkakohteita, mutta jotenkin ne matkat on aina tahtoneet useimmiten lykkäytyä (asun kyllä ulkomailla, mutta matkat on eri juttu), kun mieheni hurjan työtahdin takia ei ole seuraksi voinut lähteä. Nyt olen kuitenkin päättänyt lähteä tavoittelemaan haaveitani ja olen saanut paljon inspiraatiota ja kannustusta lukemalla kirjoituksiasi! Aion lähteä Thaimaahan yksin kesällä ja ensi vuonna toivottavasti Etelä-Amerikkaan yksin tai seurassa. Lämmin kiitos vielä 🙂

  Reply
  • Anna-Katri
   5.3.2016 at 10:28

   Unelmien eteen kannattaa ehdottomasti tehdä töitä! 🙂 Ja aivan todella ihana kuulla, että olen voinut omalla esimerkilläni ja näillä kirjoituksillani kannustaa lähtemään rohkeammin tavoittelemaan omia matkaunelmia. Thaimaa onkin mitä mahtavin paikka aloittaa yksinmatkailu, ja nuo Etelä-Amerikan kohteet ovat kyllä sellaisia, mitkä täytyy ainakin kerran elämässä päästä kokemaan ja näkemään. Ihania matkasuunnitteluja sinulle!

   Reply

Leave a Reply