Menu
Matkavinkit

Vain miljonäärillä on varaa – Kuinka matkustaa edullisemmin?

Kuinkahan usein olen kuullut matkailuun liittyen lausahdukset: “matkailu on niin kallista…” tai “kyllähän minäkin matkustaisin, jos olisin miljonääri”. Niin, toki matkailuun rahaa tarvitsee, mutta kuinka paljon? Se on jokaisen itsensä päätettävissä. Toki matkailla voi niin kalliisti ja hulppeasti kuin vain on koskaan voinut kuvitellakaan ja törsäillä matkalla ties mihin huvituksiin. Mutta matkailla voi myös todella edullisesti, säästää kaikesta mahdollisesta ja nuukailla. Nämä ovat ne kaksi ääripäätä, suurimmalla osalla meistä matkustustottumukset löytyvät todennäköisesti jostakin siitä välistä.

Maailmanympärimatkan aikana opin matkustamaan säästeliäämmin, kun matkabudjetissa oli pakko ottaa huomioon koko 10 kuukauden matka-aika verrattuna aiempiin lyhyempiin matkoihin, jolloin oli saattanut elää hieman huolettomammin. Jo maailmanympärimatkan suunnitteluvaiheessa aloin tekemään entistä enemmän hintavertailuja ja puntaroimaan vaihtoehtojani, mikä vain korostui entisestään matkalla ollessa. Mutta ei se siihen päättynyt. Kun palasin reissulta takaisin Suomeen, toteutin matkalla opittuja säästötaktiikoita myös uusilla, lyhyemmillä viikonloppureissuilla.

Miten sitten voi matkustaa edullisemmin? Kokosin tähän omat vinkkini reissubudjetin nyörien kiristämiseen:

Lennot

Edullisten lentojen nappaamiseksi kannattaa ensinnäkin muistaa, että lomakaudella lentohinnat ovat aina korkeammat suosituimpiin kohteisiin (kuten esimerkiksi kesällä Euroopan rannoille tai jouluna Aasiaan). Lomakauden ulkopuolella lennot voi saada jopa alle puoleen hintaan tästä. Useimmiten lentohinnat ovat myös sitä edullisemmat, mitä aiemmin liput varaa. Lisäksi lippujen hinnat voivat vaihdella sen mukaan, minä viikonpäivänä niitä on sivustolla varaamassa ja tietenkin, mille viikonpäivälle on lentoja suunnittelemassa. Ja muistathan, että varaussivustot tallentavat muistiin selaushistoriasi, joten varmin tapa napata edulliset lennot on käyttää esim. Googlen salattua Incognito-selainta.

Itse suosin nykyisin lähes aina SkyScanner-sivustoa* edullisten lentojen nappaamiseksi, sillä sivustolla lentohintojen vertailu on tehty todella helpoksi. Sen lisäksi, että SkyScanner rankkaa eri lentoja tarjoavien lippuhinnat järjestykseen, voi sivuston hakutoiminnossa valita lentokohteeksi “minne tahansa” ja päivämääräksi “halvin kuukausi”. Jos tietty matkakohde on jo mielessä, voi tämän kautta löytää matkakohteeseen edullisimman matkustusajankohdan helposti. Jos taas matka-ajankohta on tiedossa, voi toiminnolla “minne tahansa” löytää uusia kiinnostavia, ja ennen kaikkea edullisia matkakohteita. Lentojen varauksen viimeistelyssä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä SkyScanner vie sinut viimeistelemään varauksesi eri tarjoajien sivuille ja näillä sivuilla voi olla eri käytäntöjä lisäkustannuksista. Kaikkia lippuun sisällytettäviä lisäpalveluja kannattaa välttää lisäkustannusten minimoimiseksi.

Muita lentojen sekä lennot+hotelli-yhdistelmien vertailusivustoja on esim. Momondo* ja Ebookers*. Lisäksi edullisia äkkilähtölentoja voi kyttäillä esim. Rantapallon Äkkilähdöt-sivustolta sekä eri matkanjärjestäjien, kuten Tjäreborgin ja Aurinkomatkojen sivuilta. Muistiin kannattaa myös painaa Lentodiilit-sivusto, sillä sinne kootaan säännöllisesti edullisia lentotarjouksia eri paikkoihin. Halpoja lentoja voi myös päästä nappaamaan suoraan lentoyhtiöiden sivuilta eri tarjouskampanjoiden aikaan, joten tilaamalla vaikkapa Finnairin ja Norwegianin uutiskirjeet, voi sähköpostiin välillä kilahtaa infoa tarjouksista.

Paljonko maksaa: SkyScannerilla* tällä hetkellä meno-paluulennot esimerkiksi Roomaan kustantaa halvimmillaan syys-lokakuussa 108 € ja Balille pääsisi edullisimmillaan huhti-toukokuussa 440 € meno-paluulentolipuilla. Buckarestiin lennot löytyisi halvimmillaan 66 €, Amsterdamiin 68 €, Lontooseen 69 € ja Dubaihin 180 €.

Lue myös: Maailman ympäri – lentolippupaketti hintoineen

Majoitus

Majoituspaikkojen varaamiseen pätee suurinpiirtein samat säännöt kuin lentolippuihin: tee vertailua, varaa ajoissa ja muista tyhjentää selaushistoriasi ennen varauksen tekoa. Majoituspaikkojen suhteen kannattaa myös pitää mielessä, että kaupunkikohteissa ja varsinkin aivan keskustan turistialueilla hinnat ovat lähes aina korkeammat kuin hieman syrjemmällä on kyseessä sitten perinteiset hotellit tai AirBnB-tyyliset ratkaisut. Hintoihin vaikuttaa myös sesonki sekä esimerkiksi kaupungissa pidettävät isot tapahtumat, jolloin kysynnän kasvu voi nostaa hinnat ihan uusiin sfääreihin normaaliin ajankohtaan verrattuna. Helppo ja edullinen majoitusmuoto matkoilla on hostellit, joista sänkypaikka jaetusta dorm-huoneesta irtoaa lähes missäpäin maailmaa hyvin huokeaan hintaan. Useista hostelleista löytyy nykyisin myös hotellihuoneita vastaavia omia huoneita, joiden hinnat ovat useimmiten perushotelleja reippaasti edullisemmat.

Majapaikkojen vertailuun käytän lähes aina TripAdvisor-sivustoa*, joka näyttää näppärästi nykyisin myös majapaikkojen hinnat vertaillen eri varaussivustojen tarjontaa. TripAdvisorista päädyn lähes joka kerta tekemään varauksen Booking.com-sivustolle*, sillä olen mieltynyt Booking.comin selkeään ja helppokäyttöiseen sivustoon, kattavaan majapaikkatarjontaan ja edullisiin hintoihin. Vastaavia sivustoja ovat esim. Hotels.com*, Agoda.com ja Trivago.fi. Myös esim. Momondo* ja Ebookers* tarjoavat lentojen lisäksi pelkkää majoituspaikkojen vertailua. Hostelleja löytyy varsin kattavasti Booking.comista*, mutta eri hostelleja saattaa löytyä myös esim. Hostelword.com ja Hostels.com sivustoilta. Hostellien lisäksi monet budjettimatkailijat käyttävät esim. Coachsurfing-palvelua, Homestay.com-sivustoa tai AirBnB-sivustoa. Ilmainen majapaikka taas voi löytyä esim. Workaway-sivustolta, jos matkalla ollessa on valmis tekemään samalla vastineeksi työtä majapaikalle tai paikalliselle vapaaehtoisjärjestölle n. 4-5 tuntia päivässä 5 päivänä viikossa.

Paljonko maksaa: Matkakohteesta riippuen yö keskitasoisessa hotellissa kustantaa n. 50-200 €, edullisessa Bed&Breakfast-tyylisessä paikassa n. 20-50 €, hostellin omassa huoneessa n. 15-30 € ja jaetussa dorm-huoneessa n. 5-20 €. Myös täysin ilmaisia majapaikkoja löytyy maailmalta (esim. Coachsurfing ja Workaway).

Lue myös: Kolmekymppisenä hostellissa – Näillä vinkeillä selviydyt

Liikkuminen kohteessa

Kaupunkikohteissa lentokentältä majapaikkaan tai ainakin kaupungin keskustaan pääsee useimmiten varsin edullisesti paikallisella juna-, bussi- tai metrolinjalla. Näiden reitit ja hinnat kannattaa selvittää etukäteen esimerkiksi lentokentän nettisivujen kautta, jotta kentälle saapuessa osaa hypätä edullisimpaan kulkuvälineeseen. Kannattaa myös tarkistaa, kannattaako esim. metrokortti tietylle aikavälille ostaa jo etukäteen ja toimiiko se myös lentokenttälinjoilla. Lentokenttätaksit tuppaavat lähes aina olemaan se kallein vaihtoehto, mutta niiden rinnalla joissakin kohteissa esim. Uberin tai muiden vastaavien appien kautta voi oman tai jaetun autokyydin saada yllättävän edullisesti.

Matkakohteessa liikkumiseen ilmainen vaihtoehto on tietenkin ottaa jalat alle ja tehdä omatoimisia kävelykierroksia nähtävyydeltä toiselle. Kalliita hop on – hop off -turistibusseja budjettimatkailijan kannattaa välttää. Suurkaupunkien sisäisille välimatkoille metrolinjat ovat usein kätevin ja edullisin vaihtoehto. Tosin joissakin kaupungeissa taksit ja Uber-kyydit saattavat kustantaa vain muutaman hassun euron, joten niitäkään ei välttämättä tarvitse sulkea pois laskuista, vaikka pienellä budjetilla reissaisikin.

Kännykkään kannattaa ladata jo ennen matkaa matkakohteen Google Maps tai Maps.me offline-kartat sekä esim. metrokartta, jotta jo lentokentältä majapaikkaan suuntaaminen sujuu jouhevasti. Karttaohjelmasta voi kätevästi näyttää majapaikan sijainnin myös eksyneelle taksikuskille, jos niin käy…

Paljonko maksaa: Riippuu paljon kohteesta. Esim. Uber-kyyti Buckarestissä lentokentältä keskustahotelliin kustantaa n. 6 € (n. 17 km) ja Pariisissa Orlyn kentältä n. 40 € (18 km). Bussi lentokentältä keskustaan Buckarestissä maksaa n. 1 € ja Pariisissa n. 2 € (paikallisbussi) tai 8 € (shuttle-bussi).

Lue myös: Turvallisuus yksin matkaillessa

Aktiviteetit

Matkakohteessa seikkailun ei aina tarvitse maksaa maltaita, nimittäin yllättävän useasta paikasta löytyy monta vaihtoehtoa, mitä tehdä ilmaiseksi. Omatoimisen kaupunkiin tutustumisen lisäksi osa hostelleista saattaa tarjota ilmaisia kävelykierroksia oppaan johdolla ja nämä kävelykierrokset voivat olla eri teemoilla eri viikonpäivinä. Joissakin museoissa tai muissa julkisissa paikoissa saattaa olla ilmainen sisäänpääsy tiettynä kelloaikana tai tiettynä viikonpäivänä, ja toisaalta joitakin nähtävyyksiä voi olla jopa parempi tyytyä ihailemaan vain ulkoapäin kammottavien ruuhkien vuoksi. Jos taas mielessä on nähdä kerralla monta must see -paikkaa, kannattaa edullisia järjestettyjä päiväretkiä kärkkyä netistä tai majapaikasta – parhaassa tapauksessa ryhmäretken lippuun sisältyy ovelta ovelle kuljetusten lisäksi pääsylippu kaikkiin paikkoihin, ammattitaitoinen opas sekä päivän ruuat ja juomat.

Kaupungin ulkopuolelle suunnatuissa retkissä ja aktiviteeteissä ryhmämatka on varsinkin yksinmatkustavalle usein se edullisin vaihtoehto. Majapaikasta voi myös yrittää kasata kokoon matkaporukan ja vuokrata kimpassa oppaan autoineen päiväksi.

Paljonko maksaa: Halvimmillaan omatoimisesti kaupunkiin jalkaisin tutustuen 0 €, samoin kuin hostellien ilmaisilla kävelykierroksilla. Järjestettyjen päiväretkien hinnat vaihtelevat matkakohteesta, retken kestosta ja vierailluista kohteista riippuen kaikkea aina n. 10 eurosta pariin sataan euroon.

Lue myös: Madrid – pieniä kujia ja kahviloita

Ruoka ja juoma

Matkalla ollessa kannattaa parhaan mukaan vältellä suosittujen turistialueiden ravintoloita – ei pelkästään siitä syystä, että niistä harvoin saa todellisia makunautintoja, vaan myös sen vuoksi, että hinnat ovat useimmiten kalliimmat kuin muilla alueilla. Ruuan perässä kannattaakin rohkeasti lähteä sivukujille etsimään pienempiä paikallistenkin suosimia ravintoloita. Lisäksi esimerkiksi kauppahalleissa ja erilaisilla katuruokaa tarjoavilla alueilla kannattaa poiketa, sillä paikallisten makujen lisäksi hinnat voivat olla varsin edulliseksi. Lämpimällä säällä niistä voi myös katevästi napata mukaan vaikka piknik-eväät ja siirtyä niitä nauttimaan puistoon kaikessa rauhassa.

Ja jos matkalla ollessa budjetti on todella tiukilla voi ruokakustannuksista säästä helposti kokkailemalla omat ruuat aamaisesta illalliseen esimerkiksi lähes jokaisesta hostellista löytyvässä keittiössä. Varsinkin pidemmällä reissulla tai kalliissa kaupungeissa tällä tavoin voi säästää pitkän pennin jokapäiväisiin ravintola-annoksiin verrattuna. Mutta koska matkailuun usein liittyy kiinteästi myös paikallinen ruokakulttuuri, ei pennin venytys tässä suhteessa aina ole järkevää. Mitä jos vaikka skippaat kalliin illallisen ja nautit maan perinneherkut lounasaikaan? Silloin hienoimmissakin ravintoloissa saattaa olla tarjolla edullisempi lounasmenu.

Veden juonnin suhteen kannattaa aina selvittää, voiko kyseisessä kohteessa hanavettä juoda turvallisesti vai täytyykö vesi ostaa pulloissa. Tällöin kannattaa suosia isoja kanistereita pikkupullojen shoppailun sijaan, ja täyttää oma vesipullo siitä aina tarpeen mukaan. Alkoholipitoiset juomat taas ovat lähes missä vain Suomea edullisemmat, edullisin vaihtoehto on usein maassa tuotetut omat erikoisuudet olipa kyse sitten oluesta tai viinistä.

Paljonko maksaa: Kolmen ruokalajin illallinen voi maksaa turistiravintolassa kaikkea muutamasta kympistä ylöspäin, kun taas katukojuista voi saada koottua useampia erilaisia paikallisia makuja sisältävän annoksen reippaasti alle 10 eurolla – Aasian kaupungeissa alle parin euron.

Lue myös tämä: Pariisi – Picnic Eiffel-tornin juurella

Ostokset

Matkalla tehdyistä ostoksista voi matkabudjettiin tulla huomaamatta iso lovi, joten kulutustottumuksia myös sen suhteen kannattaa tarkkailla. Mitä jos perinteisten matkamuistojen ja muun turistikrääsän ostamisen sijaan lähettäisit postikortit läheisten lisäksi myös itsellesi, näin voit vielä vuosienkin päästä lukea reissufiiliksiä kyseisestä hetkestä ja kohteesta. Tai entä jos osallistut matkalla kokkauskurssille ja viet kotiin tuliaisena itselle ja muille uuden herkullisen reseptin, jota kokkaillessa voit samalla muistella matkaa?

Toisaalta maan omia erikoisuuksia (esim. kookos- tai arganöljy) voi joskus olla kannattavaakin ostaa suoraan maasta, mutta vain siinä tapauksessa jos ostaisit niitä muutenkin omasta maastasi ja ostokselle on aito tarve. Matkakohteen myyntikulttuuriin kannattaa myös perehtyä ennen matkaa, sillä joissakin maissa tinkiminen kuuluu asiaan ja alkuperäisestä hinnasta voi pudota jopa puolet pois. Joissakin kohteissa tinkiminen voi taas olla epäkohteliasta. Tarkistathan myös valuuttakurssin, jotta tiedät varmasti hintatason.

Ennen matkaa kannattaa myös huolella suunnitella ja tarkastaa mukaan pakattavat tavarat, sillä jos jokin puuttuu, saa sen todennäköisesti ostettua matkakohteestakin, mutta huonolla tuurilla paljon kalliimmalla hinnalla kuin kotiin jäänyt tuote.

Paljonko maksaa: Postikortti ja sen lähetys Suomeen maksaa lähes missä tahansa päin maailmaa muutaman euron.

Lue myös tämä: Markkinoita ja marokkolaisen keittiön huumaa

* Sisältää mainoslinkin.


Valuuttapeliä on postaussarja, jossa avataan matkabudjettia eri kohteista, tehdään säästösuunnitelmia unelmareissuja varten ja tarkastellaan kriittisesti omaa rahankäyttöä – niin arjessa kuin matkoillakin. Näistä postauksista muutkin matkailuun hurahtaneet voivat saada ajateltavaa omiin kulutustottumuksiinsa sekä vinkkejä matkakassan kartuttamiseen.
About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

14 Comments

 • Sisko
  3.1.2018 at 19:54

  Hyvä ja kattava postaus 🙂
  Suosittelen myös Expediaa lentojen ja majoituksen varaamiseen, löytyy usein lento+hotelli-paketteja todella hyvään hintaan.
  ..

  Reply
 • Christa
  4.1.2018 at 14:03

  Olen myös saanut ihmettelyjä siitä, kuinka minulla on varaa matkustaa; sekä opiskeluaikana että nyt perheellisenä. Matkustaminen on myös asennekysymys ja itselleni se tarkoittaa sitä, että laitan rahani mieluummin matkoihin kuin ravintolakäynteihin tai shoppailuun. Me emme myöskään hanki uusinta telkkarimallia tai vaihda kännyköitä jatkuvasti ,kuten monet ihmettelijät.
  Kaikki vinkkisi ovat minullakin käyytössä. Minäkin pidän eniten Booking.comin ulkoasusta ja toiminnallisuudesta ja toisaalta sen olen myös todennut luotettavaksi. Toki silti tarkistan löytyykö hotellia edullisemmin muualta. Välillä halvin löytyy hotellin oman varausjärjestelmän kautta.

  Reply
 • Susanna
  4.1.2018 at 14:41

  Hyvä kooste, myös ryanairilla voi päästä edullisesti lentämään ainakin esim. Englannin kautta. Moni budjettimatkailija suosii ko.yhtiötä ja itsekin olen muutaman kerran mennyt sillä. Jotkut puhelimet maksavat nykyään niin paljon että sillä hinnalla saisi pitkän matkan tai useita lyhyitä matkoja. Joten myös vaikka puhelimen hinnassa voi säästää matkarahat jos ei osta kaikkein kalleinta

  Reply
 • Heidi
  5.1.2018 at 11:02

  Tämä. Ja sitten kun on vielä neljä henkeä jotka matkustavat yhdessä, mutta vain kaksi maksukykyisiä 😀 lapset tarvitsevat koneeseen omat paikat ja majoituspaikassa omat sängyt, joten hieman eri hintaluokassa painitaa kuin yksin tai kaksin matkustaessa. Ennen lapsia majoituttiin couchsurfingin kautta ja liikuttiin liftaamalla tai halvimmalla kulkumuodolla. Mutta silti matkustamme vaikka lisäkustannuksia onkin laajentuneesta perheestä, esim olimme kaksi kuukautta reissussa viime keväänä. Ja saman verran meni rahaa kuin joillan pain viikon reissussa 😀 me ei shoppailla matkoilla, laitetaan itse suurin osa ruuista, esim kerran päivässä syödään ravintolassa jotain paikallista perusruokaa, etsitään suht halpa majoitus esim vuokrataan asunto paikallisilta. Ja niin mä olen vielä opiskelija, joten meillä ei tosiaankaa kieriskellä rahoissa 😀

  Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  8.1.2018 at 04:24

  Hyviä vinkkejä, ja näillä sitä onkin menty viime vuodet. Samat sivustotkin pääasiassa käytössä. 🙂 Jos tosissaan budjetilla haluaa matkustaa, paras olisi valita kohde vaan sen mukaan, mihin sattuu huikeimmat lentotarjoukset saamaan. Se on kuitenkin useimmiten se isoin reikä budjetissa. Me ollaan kuitenkin menty omien kohdehaaveiden mukaan, jolloin halpoja lentoja ei aina ole tarjolla. Varsinkaan, kun meillä on tapana tehdä reissusuunnitelmat aika viime tipassa. Vähän olosuhteiden pakostakin, kun tänäkään vuonna ei edes tiedetä missä maassa asutaan ensi kuussa, niin vaikea varailla matkoja 🙂
  Jos matkalaukussa joskus harvoin on tilaa, tykkään ostaa paikallisia tuotteita, mutta en matkustakaan ihan pikkubudjetilla. En osta myöskään mitään turistikrääsää, vaan sellaista, mitä oikeasti haluan kotiini. Niin kuin just sitä kookosöljyä, mitä on tullut varastoitua reissussa, ja esimerkiksi Balilta tykkään ostaa sisustustavaraa, mikä Ausseissa maksaisi mansikoita. Samalla se on hyvä tapa tukea paikallisia.

  Reply
 • Annukka // Ikkunalla
  8.1.2018 at 15:00

  Valitettavasti Suomessa on yhä enemmän niitä niin pienituloisia, että heidän näkökulmasta oikeasti pitäisi olla miljonääri, että pystyisi matkustamaan. Ja heille se “miljonääri” tarkoittaa samaa kuin monelle keskipalkkainen. Olen itsekin pienituloinen, joten matkustaminen ei ole mahdollista siinä määrin kuin haluaisin ja matkustan aina budjetilla. Siitä huolimatta, tai juuri sen vuoksi, olen saanut matkustaessa mahtavia kokemuksia.

  Reply
 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  8.1.2018 at 18:25

  Skyscanner on tuttu sivusto, mutta tuo “mihin tahansa” ja “halvin kuukausi” ei. On ehkä pakko heti mennä kokeilemaan, kun joustoa matkapäivissä kuitenkin onnekkaasti on. Kiitos vinkistä!

  Reply
 • Skyscanner on käytössä ja välillä ihan huvikseni tsekkailen, mihin pääsisi edullisesti. Moni asia on ihan omista kulutustottumuksista kiinni ja siitä, että miten usein matkustaa. Jos kerran vuodessa reissaa, niin on ihan ymmärrettävää, että rahan perään ei tule niin katsottua kuin esimerkiksi pitkällä maailmanympärimatkalla. Kohdevalinta vaikuttaa tietty siihen, miten halvalla on mahdollista matkustaa.
  Pitäisi ruveta taas laittamaan postikortteja reissuilta. Ne ilahduttavat aina 🙂

  Reply
 • Katariina | Lomaluumu
  9.1.2018 at 23:53

  Hyviä vinkkejä jaettavaksi ihmettelijöille! Seuraavan kerran voisinkin linkata tämän ihmettelijöille 😀

  Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  10.1.2018 at 13:25

  Hyvä kooste, samoja kikkoja olen itsekin käyttänyt! 🙂
  Onneksi noita ihmettelijöitä ei ole omalle kohdalleni ihan hirveästi osunut..

  Reply
 • Anu / Mielilandia
  10.1.2018 at 21:50

  Hyviä vinkkejä! Ei ole tähän hirveästi lisättävää. Matkailun hinta on kyllä todellakin pitkälti kiinni ihan itsestä ja siitä, mitä reissulta haluaa ja vaatii. Jos haluaa matkustella usein, alkaa myös aika nopeasti tulla luonnostaan se, että tavallisessa arjessa elää pyrkii säästämään rahaa jättämällä shoppailuja ja ravintolakäyntejä välistä, että rahaa säästyisi reissuun. Elämä on täynnä valintoja. 🙂

  Reply
 • Johanna / Fin Nomads
  11.1.2018 at 04:49

  Hyviä budjettivinkkejä, uuri näitä keinoja mekin käytetään halvalla reissaamiseen. Halvalla matkustaminen vaatii aina enemmän kriittisyyttä ja vaivannäköä muta on myös lopulta palkitsevampaa. Ehkä tärkeintä on se, että ei tyydy aina siihen ensimmäiseen ja helpoimpaan vaihtoehtoon vaan vertailee ja on kriittinen. Joskus heittäydytään piheiksi jopa pikkujutuissa, mutta niistä pienistä puroista kasvaa pitkällä aikavälillä iso virta. Jos esim. kahvin saa puolet halvemmalla parin korttelin päästä, kävellään kyllä yleensä sinne mieluummin 🙂

  Reply
 • Katariina
  12.1.2018 at 23:05

  Hyviä ja varsin tuttujakin vinkkejä, kiitos! Ärsyttää, kun olen iän lisääntyessä alkanut vaatimaan majapaikalta enemmän kuin nuorempana. Isoa säästöä tulisi, jos en olisi majapaikkojen suhteen tarkka. Toisaalta erityisesti luontokohteissa yövyn oikein mielellään teltassa, mikä taas puolestaan on kovinkin budjettiystävällinen vaihtoehto. Postikortin lähettäminen itselle on myös loistava idea 🙂

  Reply
 • Tästä saa kyllä hyviä vinkkejä, jotka on sitä mieltä että matkailuun tarvitsee paljon rahaa! 🙂 Pienelläkin budjetilla ja pienillä päätöksillä saa niin hyvin laitettua budjettia alhaisemmaksi. Voisinkin laittaa joskus itselleni postikortin jostain kohteesta.

  Reply

Leave a Reply