Menu
Saimaa / Suomi

Suomimatkailu: kohti Saimaata!

IMG_2343_Suomimatkailu IMG_2272_Suomimatkailu

Viimekesänä, paluumatkalla juhannuksen vietosta, pohdin sitä, kuinka kaunis Suomi varsinkin kesällä onkaan. Kesä-Suomesta nauttimisen sijaan matkakaipuuni on kuitenkin vienyt minut yhä useammin matkoille ulkomaille – ja usein olen ajatellutkin, että mitä kauemmas, sen parempi. En myöskään ole koskaan ollut mikään suomalaisen mökkikulttuurin suurin fani, vaikka yritin jossakin vaiheessa totutella siihen entisen elämänkumppanin myötä (huonolla menestyksellä). Mutta tuolla paluumatkalla herättelin mielessäni ajatusta, josko sittenkin voisin yrittää tutustua myös Suomen matkailukohteisiin paremmin. Jätin asian hautumaan ja karkasin Itä-Eurooppaan reilaamaan ja Balkanille roadtripille, puhumattakaan muista viime vuotisista seikkailuistani maailmalla. Huomasin kuitenkin, että aina silloin tällöin Suomi-matkailu nousi takaisin mieleeni. Lopulta päätin, että tulevana kesänä yrittäisin nauttia enemmän kesästä Suomessa, sillä syksyn tullen matkani saattaisivat viedä minut kauas kauas koti-Suomesta.

Aloinkin suunnittelemaan tulevan kesän matkojani, ja ennen kaikkea listailemaan ylös, mitkä ovat paikkoja, joita Suomessa erityisesti haluaisin nähdä. Viimekesäisessä listassani mainitsen yhtenä vaihtoehtona norppamelonnan Saimaalla. Se nimittäin oli kummitellut mielessäni jo useamman vuoden ajan, aina siitä saakka, kun silloinen esimieheni kertoi olevansa menossa viikonlopuksi Saimaalle norppamelontaan. Innoissani kyselin hänen kokemuksiaan, kun hän palasi toimistolle, ja vaikka norppia ei kuulema ollut näkynyt, kuulosti kokemus muuten kaikin puolin aivan mahtavalta. Totesinkin silloin, että on hassua matkustaa toiselle puolelle maailmaa bongailemaan niin vuorigorilloja kuin jättiläiskilpikonniakin, vaikka en ole nähnyt Suomenkaan kuuluisimpia villieläimiä. Ja tuo ajatus ei ole koskaan jättänyt minua kokonaan rauhaan.

IMG_2213_SuomimatkailuIMG_2290_Suomimatkailu

Ja miten pohdinnoissani kävikään – seuraavaksi suuntaan seikkailumatkalle Saimaalle! OMG! Hassua kyllä, olen jostakin syystä jännittänyt tätä matkaa enemmän kuin joitakin matkojani vaikkapa Afrikkaan. Olen yrittänyt tiirailla Pullervoa Norppalivestä (havaintoni tallentui viime lauantaina myös Snapchatiin!), haltioitunut Konsta Punkan maagisista luontokuvista Suomessa (unohtakaa Suomen unelmien poikamies, seuraavaksi tulee #morsiankonstapunkalle), ja lähetellyt mukaan lähtevälle ystävälleni viestejä muun muassa siitä, että mitä hittoa pakkaan mukaan. Ja kun lopulta viime viikolla sähköpostiini kilahti viesti päiväohjelmastani Saimaalla, huomasin olevani aivan superinnoissani. Näkyi norppia tai ei, aivan mahtavaa päästä tutkimusmatkalle keskelle Suomen upeimpia luontomaisemia!

Tänään suuntaankin ensin Mikkeliin yhdeksi yöksi ja sieltä sitten huomenna eteenpäin Rantasalmelle Saimaan rannoille. Tuttuun tapaan Snapchat on käytössä tälläkin matkalla, eli klikklik adalminassecret seurantalistalle, jos blondin luontoseikkailut Saimaalla kiinnostaa! Ja jos vain ehdin, tulen tottakai jakamaan fiiliksiä paikan päältä myös niin Instagramiin kuin tänne bloginkin puolelle!

About Author

Seikkailumatkailija ja palkittu matkailuvaikuttaja. Suomen ensimmäinen kaikissa maailman maissa käynyt nainen. Käytynä 197/197 maata ja kaikki maanosat.

4 Comments

 • Kohteena maailma / Rami
  27.5.2016 at 13:43

  Näihän se usein menee, että on helpompi lähteä Afrikkaan bongaileen villieläimiä kuin kotimaahan. Tuo norppa-safari on itseäkin alkanut kiinnostamaan.

  Reply
  • Anna-Katri
   12.6.2016 at 19:09

   Joo, aiemmin on kyllä tuntunut juuri tuolta, mutta nyt on onneksi vihdoin alkanut myös Suomi-matkailu kiinnostelemaan. Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan – vai miten sitä sanotaankaan. 🙂

   Reply
 • k
  28.5.2016 at 21:44

  Kauniita ja tunnelmallisia kesäkuvia.

  Reply
  • Anna-Katri
   12.6.2016 at 19:09

   Suomen kesä on kyllä parhaimmillaan todella kaunis <3

   Reply

Leave a Reply